söndag 31 oktober 2010

Bli bättre

Jag funderar på att gå tillbaka till skolan. Arbetsförmedlingen vill att jag skaffar ett riktigt jobb, jag vill ha ett jobb som innebär att jag får vara inomhus och kanske kan använda kjol.
Är det helt galet att längta efter möjligheten att använda kjol på jobbet?
Jag har insett att jag aldrig kommer att bli professionell bloggare som Underbara Clara, inte ens som Kissie kan jag bli.
Därför måste jag hitta på något riktigt. Jag tänkte på bibliotekarie tills Camilla sa att det inte finns särskilt många tjänster.
Säljare vill jag inte bli fast mitt nuvarande jobb liknar det ganska mycket.
Jag vill ha ett jobb där jag inte behöver slita på min egen bil och där jag får betalt för ALL tid jag lägger på jobbet.

Nu glor jag håglöst på utbildningar och fattar inte ett smack. Vad ska jag bli när jag blir stor?

13 kommentarer:

 1. Jag ska bli bibliotekarie! och prognoserna är goda, sägs det. 40-talisterna, som utgjort en stor del av bibliotekarierna går ju i pension nu. Gör't vettja! Särskilt om du redan har en kandidat? Vet inte om du har det? DÅ är påbbyggnaden bara två år i Uppsala. Finsn på distans.

  SvaraRadera
 2. Medicinsk sekreterare är ett hur kul arbete som helst :) Man är inomhus och kan ha kjol ;) Det är väldigt varierande arbetsuppgifter med journalskrivning, kassa-/receptionsarbete, arkivarbete, mycket data..

  Kanske kan vara något att kika på? :) Finns rätt gott om jobb också.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte heller riktigt vad jag ska bli, än. Hoppas på någonting där jag får hålla på med tyger eller kläder eller textil. Gärna inget som innebär att man måste kliva upp före 7 på morgonen och komma hem 10 på kvällen. Jag skulle gärna jobba på något museum, eller på Svensk hemslöjd till exempel.
  Biblotekarie vill jag bli när jag var liten, men nu tror jag tyvärr det är lite med dom som med dinosaurierna..

  SvaraRadera
 4. Haha, som dinosaurierna? Ursäkta, men yrket och utbildningen följer liksom med i tiden och utvecklar sig. Man läser kursen som digitala dokument och modern katalogisering osv.

  SvaraRadera
 5. Linda! Jag tycker att du skulle passa som medicinsk sekreterare. Du har sån härligt bra röst för det. Sen är du organiserad och söt. Precis som jag inbillar mig att en sekreterare ska vara.

  Vill du bli biblotikarie ska du bli det, strunta i alla diagnoser och satsa på det. Statisktiker har ju haft fel förrut.

  You go girl!!! Du fixar vad du vill och vem skulle inte vilja anställa dig?????

  SvaraRadera
 6. Jag tittar på serien Mad Men just nu, och ska man bara hårddra det och gå på kläderna och luggen så skulle du ju passa perfekt att jobba som sekreterare på en PR-byrå!

  SvaraRadera
 7. min pojkvän utbildar sig till bibliotekarie, och så vitt vi vet så är prognoserna ganska goda. precis som helen här ovan skriver så är det mååånga som ska gå i pension de närmsta åren. det är praktik i fem veckor och det är ganska lätt att få extrajobb under tiden man går utbildningen. men som sagt, du måste ha en kanditatexamen för att kunna komma in på utbildningen.

  SvaraRadera
 8. thefatandfurious: innebär det 3 år på högskola för att komma in på utbildningen och sen 3 år till för att bli bibliotikarie?

  SvaraRadera
 9. nästan! 3 år, sen är utbildningen 2 år lång. men kan ju vara värt!

  SvaraRadera
 10. Men betänk att man kan ta en kandidatexamen i vad man vill! Jag valde bara roliga grejer som engelska, littvet, svenska språket, kreativt skrivande!

  SvaraRadera
 11. thefat: Jag pratade med några bibliotikarier och de sa att minsta utbildningen är 3 år, efter 5 år var man master.

  Helen: Men jag vill bli något, inte bara plugga lite hit och dit. Jag vill BLI något.

  SvaraRadera
 12. Ja men det är ju bara de tre första åren, de två sista BLIR man nåt av! Bibliotekarie.

  SvaraRadera
 13. Helen: Fast som jag hört så blir man bibliotikarie på bara 3 år. Inga år före utan bara 3 år.

  SvaraRadera