fredag 5 februari 2010

Jag är sannerligen trött

Supertrött, ständigt. Egentligen är det inte meningen att jag ska sitta här och plira, det är meningen att jag ska ligga på knä och skura badrumsgolvet med klorin. Men fiskarna på fejjan behövde mat, jag behövde sitta, jag behövde klä av mej så jag satte mej.
Och nu kommer jag inte upp.
I morgon är det jobb igen, lasta godis i Lindvallen. Ständigt Lindvallen..
Men de börjar mjukna där och bli trevligare så nu är jag i alla fall inte rädd för personalen längre. Till och med han som jag kallar “Attitydproblemet” har börjat anta mänskliga former.
Jag jobbar så mycket att jag inte har nåt att blogga om förutom jobb.
För att få hjärnan att stretcha lite så försökte jag skriva en liten novell igår, men det blev krystat som alltid när jag försöker skriva något planerat. Det blir bäst i bloggen där hjärnan bara rullar på.

Just nu vill jag åka till Stockholm och driva runt, fota och fundera. Jag vill att min kamera ska gå varm, i dag har den frusit i bilen. Peter tyckte att jag skulle fota barn i skidbacken men jag vet inte hur föräldrarna tar sånt. Tror de att jag tar pedofilbilder?

Jag har fått en finne på näsan oxå, en så kallad “innebrännare”. Den kommer aldrig att bli nån finne man kan klämma utan mest något ömt, rött och fult. Jag hatar såna finnar! Jag gillar den sorten som är proppfull med var, som man knappt behöver peta på innan den exploderar.

Varje dag tänker jag på Prag, hur fint och skönt det ska bli. Att jag ska få se skelettkyrkan och att jag ska få dricka öl när det passar sej. Inte för att jag är alkis utan för att mitt liv just nu inte innehåller någon alkohol alls. Det är ju helt meningslöst att dricka något när veckans enda lediga dag är söndag. Jag vill inte förstöra den med bakfylla.
Och apropå fylla så är facebook väldigt fyllt av fylla på fredagar och lördagar, jag har nu i flera veckors tid uppmärksammat en bekant som dricker varje helg. Det är öl hit och cider dit. Om man dricker varje helg både fredag och lördag, hur lång tid tar det innan man klassas som alkis?
Jag blir ganska orolig när vänner/bekanta säger att de inte ska dricka på ett tag, ha en vit månad osv.  Det måste ju innebära att man har problem i grund och botten.
Det är ännu värre när de efter en vecka bryter det hela när de blir bjudna på fest eller någon tittat in och haft öl med sej.
Måste man dricka? Är det så djupt rotat i sällskapslivet?
Eller är det jag som överreagerar eftersom jag oftast är nykter på helgerna?

3 kommentarer:

  1. Jag håller faktiskt med dig. Har försökt lära mina, numera vuxna, barn att alkohol inte på något sätt är synonymt med fest. Fest kan vara chips och Trocadero också. Alkoholen har en alldeles för stor plats i många människors liv. Och var går gränsen? Jag skulle tamejtusan kunna föreläsa i detta ämne!

    SvaraRadera
  2. Jag har upptäckt att det där med att dricka varje helg ofta har sin grund och botten i hur man växt upp. Vissa tycker att det är helt normalt att dricka varje helg, nästan onormalt att inte göra det troligtvis för att deras föräldrar oftast har gjort så. Medans jag som har växt upp med föräldrar som nästan aldrig har druckit tycker att det bara är jävligt dumt och onödigt att dricka ofta. Visst dricker jag oxå ibland med det är om det händer nått kul, jag dricker inte bara för drickandets skull.

    SvaraRadera
  3. Men beror det inte lite på också VARFÖR man dricker? Är målet att bli stupfull och bara för festandets skull? Dricker man för att dämpa att man är ledsen eller ensam? Eller tar man några glas vin till en god middag? Jag har fått helt andra dryckesvanor i Australien. Idag tog jag två glas vin till lunch! (Vojne vojne!)

    SvaraRadera