fredag 29 januari 2010

Jag ger mej in i vargdebatten

Igår läste Peter onsdagens mora tidning för mej, en av läsarinsändarna var helt otroligt dum. Jag blev förbannad.
Nån “jägare” som satt och talade om hur mycket pengar allt älgkött som vargen åt kostade oss “skattebetalare”.
Det var en radda miljoner.
Och därför var det bäst att utrota vargen helt och hållet.
Jag undrar just vad som händer härnäst, kanske måste vi utrota småfåglarna för att de äter upp alla solrosfrön för vegeterianerna.
Vargen, ett ganska normalt djur får inte äta sej mätt på älgkött men till tyskarna säljs jakträttigheter för att de ska få nöjesjaga.
De släpper ut kungen med bössa, nån driver fram älg och så får han skjuta den. Ren nöjesjakt!
Men sånt gör ingenting.

I vargfrågan är min åsikt: Vargen ska få finnas men hållas inom rimliga mängder. Vargjakt när det behövs men inte skjuta mer än vad som är nödvändigt.

Jag har lärt mej av en vargspårare att anledningen till att vargar närmar sej byar/samhällen är att hundtik och vargtik luktar likadant. Hanvargar raggar alltså brudar!

6 kommentarer:

 1. Håller med dig ja, visst kan vargar få finnas i skogen, men inte så nära bebyggelsen som dom varit, man vill ju inte vara rädd för varg när man bara vill ut och ha en mysig stund med hundarna!

  SvaraRadera
 2. Nu vet jag inget direkt om vargar, men behöver man verkligen vara rädd för varg när man går ut? Är inte de som de flesta andra vilda djur att de inte attackerar oprovocerat? Eller är vargen en i grunden ond varelse?

  SvaraRadera
 3. Åååh det är så skönt att höra att du har en sansad åsikt om vargarna! Annars tycker jag det tänds något otroligt obehagligt i ögonen på dalfolk när det ämnet kommer på tapeten. Ett hat som liksom är bortom all rim och ranson! En sån inställning kan aldrig främja en viktig debatt.

  SvaraRadera
 4. Lena på Åsen31 januari 2010 19:55

  Den där insändaren borde inte fått införas i tidningen, den var totalt skev och vriden, och jag blev vansinnig när jag läste den! Hur kan detta varghat fått sånt fäste här i Dalarna? Var är alla med sunt förnuft? Jag blir fan rädd!

  SvaraRadera
 5. Oh min Sämlan som löper. Tänk om den kommer, den hemska vargen Uans då! Och Lena, sunt förnuft finns icke i denna debatten.

  SvaraRadera
 6. Ja jag undrar jag! Sunt förnuft finns knappt på nån av sidorna. Jägarna vill döda allt som finns och icke-jägarna vill vara "humana". Sen brister det nånstans.

  SvaraRadera