söndag 7 februari 2010

Det finns inget som P1.

Jag älskar P1, det finns såna sköna pratprogram. Alla som känner till mina radiovanor vet att jag hatar Megapol och Rix FM och att jag inte äger någon radio.
Eller vi har en radio men den är från 50-talet och brummar väldigt elektriskt så jag törs inte ha den igång för ens Trond tittat lite på den.
Jag nyttjar datorn och www.sr.se. Det finns en funktion som heter “Lyssna igen”, den ÄLSKAR jag.
Det finns 1000 program att lyssna på helt utan reklam och en skrikande Adam Alsing.
Min känsla för radio har jag skaffat mej under mina taxiår. I några år lyssnade jag på 104.6, men tröttnade och bytte till 106.8. Under den tiden var det Jesse, Logna och Martina på morgnarna, när de slutade så gav även jag upp.
Jag bytte till P3 och fick även där Martina men då tillsammans med Olle. Det höll i ca ett år.
När jag inte orkade höra mer så blev det till slut P1. Det är där jag är nu.
Ingen reklam, inga skrik, inget onödigt och osammanhängande babbel utan samtal, utbildning och åsikter.
I ♥ IT!

Och prata inte ens om Mora Närradio (ta inte illa upp) eller Radio Dalarna (kan inte), jag klarar inte av att höra när Hulda 93 år och pratsugen ringer in utan att ha något att säga.
Så förlåt Noppi och Jon Norberg, men det är inte min kopp kaffe.

Den här radiobristen har jag planerat att lösa med en Roberts Radio. Det är en nytillverkning av en radio från 60-talet, samma sak fast med bättre ljud. Dessutom finns den i underbara färger och mönster. Dock kostar den ca 2100 kr.
Jag har hittat den på en butik i Sälen, jag har blivit lovad 10% rabatt eftersom jag jobbar i Sälen.
Hur berättigar man ett köp av en svindyr radio?

4 kommentarer:

 1. Lena på Åsen7 februari 2010 19:25

  Ojoj...har suktat efter en Robert's i flera år.....kanske jag får en när jag fyller 50!! =O)

  SvaraRadera
 2. JAg har hittat Jesse & Logna på vinyl107 på weben!!!! HUrra. Minns inte hur jag hittade din blog men jag tror det var genom familjeliv.se Hur som helst är du jätte duktigt att skriva.
  Kram från MOra

  SvaraRadera
 3. Mmm de är så jävla snygga... Tycker du ska spara en liten slant i månaden i en speciell radioburk tills du har råd med en! :)

  Och ja P1 äger allt vad radio heter. Jag gillar Spanarna väligt mycket.

  SvaraRadera
 4. Hej Kära Struntprat! Säger bara P1-P1-P1! I massor av år har jag lyssnat och lyssnat. Tror att alla övriga kanaler backat ut ur min radio, de är bojkottade sedan länge. Var hittar jag en underhållning som; På minuten, Ring P1 och Spanarna? + allt däremellan. Och du, vi kan väl beställa vars en Robert´s, så får vi kanske rabatt! Men då jag bor i Skåne blir det kanske lite omständigt med DHL mm. Dock tänker jag på dig och hoppas du snart har en hemma på hyllan... Bascha

  SvaraRadera