lördag 6 februari 2010

Bettans bästa broiler

I dag har jag ätit kyckling! Jag fick recept av Bettan, men jag hade ingen soya så det fick bli paprika istället. Hur det bytet gick ihop vet jag inte riktigt.
Men det blev både fint och gott, dessutom blev jag mätt och det finns kvar till lunch i morgon. 
 DSC_0275Man steker lagom stora kycklingbitarDSC_0285kryddar med salt och svartpepparDSC_0278 sen skär man upp paprikaDSC_0279 och purjolök, grova bitarDSC_0280till det här behöver man hönsbuljong, sambal oelek, vispgrädde och creme fraiche och vatten.DSC_0289 vatten, buljongtärning och sambal i stekpannan, koka ihopDSC_0286tills det blir fint.DSC_0292sen ska 2 dl cf och 1 dl grädde i pannan tillsammans med lite grönsaker. Koka i fem minuter.DSC_0295     Till det är åt jag couscous, mumma!DSC_0293   Så är fint blev det i skålen. Den är förresten ny, turkos och kommer från IKEA!DSC_0296

Carola H köpte lite godis åt mej en dag, en påse med bara snöbollar (heter de så?) I påsen bland allt godis hittade jag en liten liten snögubbe.  Här vilar han sej mot mina paprikor.DSC_0268

3 kommentarer:

  1. Såg gott ut. Kanske ska testa någon dag.
    Snöbollar vet jag inte om dom heter. Har faktiskt ingen aning.

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde kycklinggryta igår men jag är alltid lite nojjig över att den inte ska bli genomstekt.... Rå kyckling känns ju inte så kul kanske

    SvaraRadera
  3. Sovereign: Jag föredrar små bitar kyckling, de kan jag ha kontroll över. Dessutom brukar jag steka kycklingen innan jag häller i allt annat gojs då kan jag kolla när den är klar.

    SvaraRadera