tisdag 24 november 2009

Ytterligare ett mail till Lindex

Hej
Jag är en av många som reagerade starkt på er mycket begränsade kollektion Affordable Luxury. Braxens klumpiga och mångfacetterade uttalanden och mailsvar har gjort många förvirrade ang storlekarna på Lindex och när ni
gjort en kundundersökning som säger att "människor som drar större storlekar vill ha annan passform". Om man säger det enkelt blir det "feta människor vill ha tältkläder". Så är det inte alls. Vi är några feta tjejer som vill göra ett fotoreportage med kläder från Generous. Det är tänkt att vi ska dela upp reportaget i några olika bloggar som har många överviktiga läsare.Syftet med det hela är att se vilka av Generouskläderna som fungerar på vilken kroppsform, vilka kläder som är
toppen och vilka som är botten.
Ställer ni upp? "
Linda Grannas

Det här mailade jag till Lindex i veckan och det här fick jag till svar i dag.

Hej Linda,
Tack för ditt e-mail.
Jag ber om ursäkt för citatet som verkligen inte är vad jag menade. Det som jag ville få fram och som har blivit ett missförstånd i media är att vår kollektion Affordable Luxury är gjord i olika passformer där vi bland annat har plagg i oversized vidd. Det var ett misstag att blanda in vår andra kollektion, Generous i den här diskussionen.
Vänliga hälsningar,
Sofia Brax

Jag antar att hon inte ens läst mitt mail utan bara låtit datorn skicka ett standardsvar. Nu känner jag att jag börjar bli lite förbannad. Jag vet att vi är många som mailat och klagat på Lindex, många som kommit med funderingar och så sitter den här människan och bara skiter i våra åsikter. Hon räknar iskallt med att ett standardsvar är svaret på frågan som ställs.
Jag tror att Lindex skiter fullständigt i sina feta kunder och våra åsikter.
Med hjälp av oss hade de kunnat förbättra och sålt mer men ICKE.
Nostalchic har mailat en lista med klädförbättringar till Lindex, det ska bli spännande att se vad hon fått för svar.

2 kommentarer:

 1. sv: jag tror vi missförstår varandra. jag är inte en människa som tycker det är fult, äckligt eller fel att vara överviktig.
  det enda jag vill belysa med övervikt är att det är ohälsosamt. och jag är all for att man öppnar upp en debatt där kvinnor i olika former och storlekar får synas och visas.
  jag vill bara inte att man utesluter det ena genom det andra. "nu ska vi sluta använda magra tjejer nu använder vi tjocka istället."
  5 kilon hit eller dit gör ingen fet. Jag som väger 87 kg är definitivt inte fet men aningens överviktig och mullig och det är viktigt för mig att sluta vara det men enbart för min hälsas skull.

  Du anser inte att hälsoperspektivet är viktigt?

  SvaraRadera
 2. det är bra att människor som du finns !


  metrobloggen.se/pussycake

  SvaraRadera