tisdag 17 november 2009

En dimmig dag i november

I dag har jag iförd förkläde dammsugit lägenheten, det var riktigt riktigt nödvändigt. Blomblad och dammkorvar slogs nästan under fönsterbrädet. Gruset i hallen orsakade rivmärken i den fulgula plastmattan.

Jag har lagt Peters scenkostym i klorin. Det är ett himla bökande för vissa delar ska blekas, andra får definitivt INTE blekas och några bitar vet jag inte. Hur väl tål genomskinliga plastpärlor klorin?

I morse (10.40) fick jag ett lite kryptiskt samtal. Eller jag tyckte att det var kryptiskt eftersom det avbröt en dröm som antagligen handlade om mat.
En man presenterade sej som Jan, han jobbade åt Privab. Jag jobbar åt demogruppen som är anlitade av Privab för att plocka lösgodis.
Jag blev uppmanad att ringa till Ralph som tydligen är nån form av ägare till Privab eftersom Privab sagt upp avtalet med Demogruppen. (rörigt jag vet)
Men nu till det roliga och inte fullt så röriga. Jag blir inte utan jobb utan jag bara slutar på Demogruppen och fortsätter åt Privab.

DSC_0018

Dessutom har mitt bokpaket från Adlibris kommit. 4 böcker till det facila priset av 164 kr. DSC_0021Det kom ett litet litet paket som jag la i julklappslådan. DSC_0022Jag funderar på mer färg till lägenheten. Hallen skulle behöva ett vitaminpiller. Korten är tagna på tröskeln till sovrummet, åt ena hållet sovrummet och åt det andra hallen. Sovrummet är ju rött och vitt. Hallen är tapetserad med världens fulaste tapet (trademark) vit med vit-beige mönster. Kanske en aning rosa oxå. Den här typen av tapet finns i alla lägenheter ägda av kommunen. Antagligen är den väldigt billig.
Givetvis så hatar jag den.
Så tipsa mej om snygga färger som går ihop med det röda i sovrummet och kanske det gröna i köket. Hallen är långsmal utan fönster och därför ganska mörk i ena ändan.DSC_0023

8 kommentarer:

 1. Grön hall! Grön är bästa färgen!

  Mmm books! Kom ihåg att läsa Marilynboken jag skickade, den ska vara asbra. :)

  SvaraRadera
 2. Å tänk en fin fondvägg i erat vardagsrum. En svart med mönster i kanske.
  Och en grön hall håller jag med om. Det blir också skit snyggt.

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Jag har precis renoverat min hall, hade innan en vit strukturtapet, men målarn rekommenderade mi en väldig ljusgrå färg, först blev jag tveksam, för jag ville ju ha en tapet, men jag lyssnade på målare, och det blev kanonsnyggt med nymålat tak och nya almogelister på golvet, men det är ju klar jag bor i eget hus, så jag vet inte hur mycket man ska kosta på själv? Men fråga din snåla husvärd, för det måste ju vara billigare med en burk färg en nya tapeter. Bara ett tips. Enligt målarn så är det inne just nu med sljusgråa väggar och bården vi hade förrut är helt ute fick jag oxå reda på.
  Hälsningar
  Maja

  SvaraRadera
 4. Absolut en grå-ton eller möjligen en brun, brunt hade varit snyggt mot det röda sovrummet....

  SvaraRadera
 5. japp, en hall i en ljus lattebrun färg blir bra, sen har du detaljer o prylar i en snygg grön färg (ljus lime kanske), lägg gärna till något mörkare brunt också. =O)

  SvaraRadera
 6. Varför ska allt vara vitt vitt eller grått.Du är en underbart färgstark person,så kör på färg.Väggar -målas pistagegrönt,golvet- målas engelskt rött.Har testat komb.själv,det blev fräckt o udda.Lycka till med allt.

  SvaraRadera
 7. Hej igen
  Jag har väldigt färgstarka ranor i rött på min nya ljusgråa vägg i hallen + en ny hatthylla från IKEA + skoställ och ett paraplyställ i svart mässing priset för detta blev bara 427 kr
  jag har inte fått räkningen ännu ifrån målaren.
  P.S när jag tänder mina lampor i hallen så ser färgen ut som en väldigt ljusgrön färg. Om Du vill ha nummret på färgen så ska jag ta reda på det till Dig.
  Hälsningar
  Maja

  SvaraRadera
 8. Eftersom hallen är mörk bör ni ha något ljust på väggarna. Jag hade nog målat breda linjer på längden i ljus grått med en smalare rand i svart eller mörkare grå. Snyggt till rött och grönt. Egentligen finns det inget mysigare än att komma in i en röd hall. Det är så välkomnande, men eftersom ni redan har rött i sovrummet kan det bli för mycket. Grått med svarta och röda detaljer blir snyggt. Lycka till!

  SvaraRadera