söndag 26 september 2010

Längtan

Nu börjar jag fatta hur folk som längtar efter barn känner sej. Jag har huslängtan, nåt så in i bomben.
Jag var hos Lisa igår och röjde i hennes fina hus på isakvägen. Lisa tycker om saker, efter flytten har det inte blivit iordningställt i huset.  Mao, det är ganska jävligt stökigt hos Lisa för det mesta. Det ÄLSKAR jag, för då får jag röja loss. Plocka, vika, slänga och stoppa undan. Sen får jag bädda, fluffa och piffa.
Jag var så himmelens nöjd i natt när jag for hem. Även om Lisa fnyser så vet jag att hon tycker att det är trevligt.
I dag var jag dit en snabbis för att visa mina nya gardiner, (kaffe lattefärgade med röda fåglar och gröna kvistar, ica maxi 249 kr) och då började jag sopa hennes trapp. Sen började jag fantisera om en egen trapp att sopa och ställa fina ljuslyktor på.
I dag sved det riktigt i mej när jag tänkte på vår hyreslägenhet och hur fullt det är i den.
Alla förråd är fyllda till bristninsgränsen, jag är färdig att ha
10-krsloppis. Kom in och ta vad ni vill ha, lämna pengar i burken vid dörren. Men det fungerar ju inte, tyvärr.
Tänk om nån skulle ta vår Wibergssäng för 10 kr!!
Jag fantiserar till och med om en biljardrum i källaren. Fast mest fantiserar jag om mitt eget rum, vi ska ha varsitt litet rum för våra hobbies. Mitt ska inredas lite murrigt i lätt 50-talsstil med fåtöljer, läslampa och bokhylla med garderober för mina kläder och skor.
Jag vill ha egen veranda och en liten trädgård, sovrum på övervåningen med balkongdörr och vita spetsgardiner som fladdrar i vinden och sprider sina skuggor över det ljusa, svala trägolvet.
Jag vill ha ett stort kök med köksluckor och kakel från 50-talet, gärna i ljusblått. Där ska jag bjuda på nattmackor och kaffe, fina middagar som pågår halva natten och så ska jag baka bullar och koka sylt som jag kan ge bort till mina nya grannar.

Så vill jag ha det (och gärna för 250 000 kr)

5 kommentarer:

 1. Lycka till med din husdröm. Och för 250000
  Om du bodde här där jag bor så får du betala minst 1 80000, ja så är det kanske man skulle flytta upp till Älvdalen, lycka till med din dröm en dag så blir det säkert verklighet, den som inga drömmar har kan ju aldrig förverkiga någonting.
  Maja

  SvaraRadera
 2. Maja: Sånt finns INTE här för 250 000 kr, i Mora får man betala 500 000 kr för skit. Allt jag vill ha kostar närmare miljonen och då är det ändå inte optimalt.
  Helst vill jag ha en gammal skola eller liknande men sånt finns knappt att köpa här och än mindre för humana summor.

  SvaraRadera
 3. Hej Linda!
  För ett tag sedan efterlyste du bra bloggar!
  Jag har nog hittat en som faller dig i smaken =)
  Kolla in Underbara Klaras blogg.... tror hon e lite som du =)

  Må så gott, hoppas ni hittar ert drömhus tillslut, vi letar oxå, har gjort det i 2 år nu och fortfarande inte hittat något som faller oss i smaken... det där gamla charmiga huset verkar varken finnas i dalen eller Mora =(

  SvaraRadera
 4. Detta är en väl menad kommentar ifrån mig som både är husägare och mamma. Att äga hus och trädgård kan verka så himla piffigt i inredningsbloggar och tidningar. Men det är så jäkla jobbigt så man dör lite av det varje dag. En trädgård sköter inte sig helt själv, du måste ligga där med ändan i vädret och nävarna i jorden minst två tre timmar i veckan. Första året vi bodde här rensade jag revsuga ur rabatterna varje dag hela sommaren tills händerna värkte så jag trodde jag fått reumatism! Vi har en tomt på 1100 kvm varav vi har sparat en del träd så vi har lite skogstomt eller vad man ska kalla det i ena hörnan, att klippa gräsmattan är en plåga som tar minst två timmar i veckan sommartid. HATA GRÄSMATTA!!! Usch fan vilket neggo jag är...

  SvaraRadera
 5. Lillgull: Och jag som ska och titta på 8 rum och 2 kök om två timmar. Där är det dock "naturträdgård" och väldigt lite gräsmatta.

  SvaraRadera