torsdag 9 september 2010

Billiga knep.

Jag är inte så himla haj på politik, inte alls faktiskt. Men en sak vill jag uppnå med årets val, få bort alliansen och deras sjuka sjuka sjuksystem. Sjukskriven max 6 månader sen utskriven och arbetslös. OM du inte kan gå tillbaka till din gamla arbetsplats vill säga. Försäkringskassan kan friskskriva dej och säga att “vi räknar iskallt med att det finns ett jobb någonstans i Sverige som passar dej. Vi vet inte vad det är, det är inte vår uppgift att räkna ut det”
Och så står den sjuke där och räknas som frisk och arbetslös.
Är man inte arbetsför 100% så får man heller inte stämpla 100%. Till slut har du ändå stämplat ut. Då är du antagligen utan inkomst och allt pga sjukdom och vansinniga lagar.

Jag åkte till Ica för att köpa ägg och parmesanost till kvällens carbonara. Utanför Ica står centern och värvar medlemmar eller nåt. En man kom fram till mej med en papperskasse med centerreklam och började prata. Jag sa att jag var sosse men det var ju inte så noga i hans värld.
Jag fick en papperskasse och sen ville han att jag skulle vara med och tävla om en cykel. En grön cykel med centerreklam på.
Han fick mitt telefonnummer som hamnade i utlottningslådan..

När jag knallade in på ica med påsen i korgen började jag fundera.
Tror centern att väljare är så lättflirtade, en papperskasse som kostar 2 kr på affären och chansen att vinna en cykel.
De hade kunnat göra som pizzeriorna och dela ut klubbor oxå.
En persons politiska ståndspunkt ändras väl inte för lite free-bees.
Kanske om de gav mej en bil, men den skulle jag aldrig kunna bruka. Och det pga ren skam.

Jag hoppas att det finns partier med andra sätt att värva röstare än centerns.

11 kommentarer:

 1. Skönt att höra att du röstar solidariskt syster! Ut med alliansen och om SD kommer in i riksdagen kommer jag fan skämmas ögonen ur mig...

  SvaraRadera
 2. Älskade du!

  Tack för den fina vinster. Tjoohoo vad glad jag blev när jag kom hem från berlin och det fanns ett stort paket till mig. Jag har börjat min praktik och har knappt tid att andas, därför detta sena tack. Förlåt mig kära du. Å förresten du som är så snygg och klär i så mycket vackra kläder. På med paltorna och strut your stuff. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Vifsla
  Hur kan Du rösta på ett avundssjukt parti som sossar och vänstern är. Här jobbar vi och sliter dag och natt, tycker inte Du att vi ska få lite mera i plånboken då? Men om vänstern vinner i år så ska vi lägga av att streta och knega, som väl är kan min gubbe jobba väldigt mycket svart om han vill. Men rösta Du på vänstern för som väl är så är ju valet fritt än så länge.
  maja

  SvaraRadera
 4. Maja: Har du hört talas om solidaritet? Att tillsammans hålla landet och dess medborgare på fötter. Jag tänker inte bara på mej, om jag betalar några 100-lappar extra i skatt så gör inte det mej nåt bara pengarna går till nåt bra. Jag har så jag klarar mej ändå. Har du sett vad alliansen har gjort för de sjukskrivna? Det är så himla lätt att hamna där, det räcker med dåliga leder och en dålig rygg för att fastna i klorna på försäkringskassan. Gör jag det vill jag veta att jag får pengar så jag klarar mej.
  Men jobba svart ni, för betala skatt verkar ju inte behövas om man röstar på alliansen. Jag hoppas ni tjänar ihop så mycket att ni klarar er den dagen ni blir långtidssjukskrivna.

  SvaraRadera
 5. Kan inte du bli stadsminister kära du??

  SvaraRadera
 6. Hej Vifsla.
  Ska berätta en hemlighet för dig, min man lider utav Bechterew, har så gjort i över 30 år. För ca 2 år sedan fick han erbjudande ifrån sjukhuset att komma på rehap, dom var 8 st i försöksgruppen, första gången ställde alla upp men dom 3 sista gångerna så var han helt ENSAM. Så det bevisar ju att dom inte ville bli hjälpta, utan dom trivdes så bra med att vara sjukskrivna. Min man har inte uteblivit en ändaste dag p.g.a sin sjukdom, utan han mår mycket bättre av att få röra sig. Och det är ju bra att alliansen vill få fart på svenska folket eller hur. Det är väl bra att komma åt alla fuskarna. Eller hur?Jag vi är faktiskt väldigt solidariska vi skänker bort ca 2.600 i månaden till behövande. Men nu slutar vi att prata politik. Jag gillar att läsa dig det ska du veta.
  Maja

  SvaraRadera
 7. Maja: Ser du vad du själv skriver, försöksgrupp står det. Det är inte säkert att träningen passar alla även om de kanske har samma sjukdom. Du kan inte döma ut alla sjukskrivna som fuskare bara för att 7 pers föll ur en försöksgrupp.
  Det finns faktiskt människor som är sjuka på rikigt och som far illa i alliansens sjuksystem.
  Få fart på svenska folket? Det låter på dej som om alla är hemma och maskar. Varför ska de som verkligen är sjuka få lida för att det finns fuskare?
  Och nej, jag tänker inte sluta prata politik. Jag har oxå en åsikt som ska fram.

  SvaraRadera
 8. Vifsla
  Dom var alla sjukskrivna i gruppen utan min egen man, men dom skyllde på att dom inte hade tid för dom hade annat och göra, men jag har alltid hört att det ska vara väldigt nyttigt med vattengympa och att röra på kroppen. Och om du är riktigt sjuk i alliansens så får du ju givetvis sjukersättning. Så är det ju.
  Men jag har märkt många gånger att om någon säger emot dig så blir du farlig. Förlåt mig att du blev så sårad.
  Maja

  SvaraRadera
 9. 6 månader får du vara sjukskriven sen blir du utskriven och ses som arbetslös.

  Jag blir inte farlig men jag måste väl oxå säga min åsikt och inte bara stilla tiga.

  SvaraRadera
 10. Maja:
  För det första: Cancersjuka människor som har fått en dödsdom kallar inte jag arbetsföra! Det ska du veta att om jag får cancer och ska dö inom 2 månader och nån jävel ska tvinga mej att jobba så tar jag mina besparingar och lejer nån att mörda hela alliansen!!!
  Läste du boggen "klamydiabrevet" någon gång? Det är bara ETT futtigt exmpel på vad alliansens politik gör mot enskilda människor när de är som svagast och som mest utsatta! Jag mår illa av att veta att det finns människor som är så jävla hjärtlösa att de bara kan titta åt ett annat håll och glömma sin egen skuld i det!
  Alla sjuka människor är inte stöpta i samma form. Vissa människor kan som din man, tack och lov, röra sej och jobba ändå. Det tycker jag ni ska vara tacksamma för och sluta vara så jävla avundsjuka på de människor som är sjuka och dessutom ändå får mycket mindre än er att leva på!
  Jag har själv jobbat sen jag slutade skolan och aldrig behövt ha med FK att göra och det är jag mycket tacksam över. Har heller aldrig utnyttjat några bidrag. Men det finns människor som behöver bidragen. Om man utförsäkrar alla sjuka och ser till att de inte får några pengar från nåt håll så medför ju det en massa andra otrevligheter med som desperata människor som måste stjäla och göra inbrott för sin överlevnad t ex.
  Vad gäller svartjobb så kan jag ju säga att visst är det kul med extra pengar men ni ska ha i åtanke vem det EGENTLIGEN är som tjänar de stora pengarna på svartjobben. Jobbar du svart är du inte försäkrad och olyckan skulle vara framme (detsamma gäller om din arbetsplats inte har ett kollektivavtal) och du får dessutom inga pengar sparade till din pension. Så det är inte bara positivt med svartjobb. Men är man medveten om riskerna och är beredd att ta det så ska jag inte säga mer om det.

  SvaraRadera
 11. Bidrag?? Sjukersätning och a-kassa har vi alla betalat in med skattepengar när vi jobbar/utbildar oss/praktiserar så det är INTE bidrag!!! Det är våra livlinor när vi blir sjuka eller står utan arbete. Jag blir så jäkla förb...på detta ord. Typiskt moderat ord.
  Sedan är det en annan femma att man inte får bli långtidssjukskrivning i lilla Sverige längre och det är åt helv...det med. Men vad gör vi? Jo vi små människor skäller å tjafsar som terrierhundar. De i regeringen må ha fruktansvärt roligt åt oss. Det är dom man ska klämma åt men hur lätt är det???

  SvaraRadera