torsdag 10 december 2009

Pixiboken

Jag hade pixiböcker när jag var liten och jag tror att jag älskade dem. Den jag minns speciellt var den om nån som gick vilse eller om det var rymde. Små gula björnar eller kanske det var hundar och en gick bort sej. Tänk att man kan minnas en sån enkel historia.
Jag hade en som handlade om julen oxå. En familj och deras julbestyr. Jag hittade den boken som tonåring eller vuxen och blev alldeles varm.
Det är nästan så jag önskar att jag hade min barndoms pixiböcker i en låda under sängen så jag kunde ta fram dem och titta i dem nån gång.

5 kommentarer:

 1. jag läste oxå alltid pixiböcker. Åhh det var en favvo. Köper det alltid till P:s syskonbarn, dom ska minsann oxå få se å uppleva det fina som vi gjorde.

  SvaraRadera
 2. Bra Jisan! Jag tycker att du ska köpa typ Stora Emilboken oxå.

  SvaraRadera
 3. Jag har den boken, inte som pixi bok utan riktig. Det var min älsklingsbok när jag var liten och jag fick den när jag hade Hongkong-influensan! Jag älskar den boken!

  SvaraRadera
 4. Jag har fortfarande mina i en kökslåda hemma hos mamma, så ibland tar man sej en titt och minns tillbaka. Men mest är det syster sönerna som läser dom nu.
  Ibland köper jag en och ger bort, alltid mycket uppskattat :)

  SvaraRadera
 5. Jag hade också massor av dem, och älskade dem alla. Har sparat mina och hittade dem i två gröna lådor uppe på vinden, nu när jag är hemma och rensar och slänger. Det stack till i hjärtat när jag slängde dem. Å, vilkan vina minnen!

  SvaraRadera