tisdag 20 oktober 2009

Gårdagen!

I går hann jag inte blogga alls :-) Det var nog bra för man ska inte sitta framför datorn jämt (haha)

Cilla svängde förbi här i förrgår och då snodde jag Bellisen. (Dobermanntik, 1 år och snart 2 månader, 30 kilo och ren dynamit)
Bellisen tiggde popcorn när vi tittade på film, hon var skiträdd för Peter och använde soffan som velodromkurva, sängen fick inte vara ifred den heller.
På kvällen ville hon sova i sängen men antagligen så blev det för varm för hon förflyttade sej till soffan under natten.
I går morse blev jag väckt med en slick eller snarare ett klaffs för Bellisen har ingen som helst kontroll över sin tunga.
Det var kissnödigt så jag klädde på mej och blev sen släpad runt kvarteret. Bella tycker inte om att gå i koppel.
Efter promenaden gick vi in till sängen och sov lite till. När vi vaknade kittlade Peter mej så jag tjöt av skratt, då passade Bella på att bli upprörd och sen bet hon mej i röven.
Hon bet mej i armen oxå men det blev bara ett litet blåmärke.

När alla kommit upp och Bella varit ute och bajsat tog vi bilarna till Risa. Peters bil behövde en smärre reparation av min farbror.  Vi fortsatte till Rättvik för att jag skulle få prova min klänning!! Min sömmerska Lena Halfvars hade sytt överdelen nästan klar, det behövdes några små sömmar till. Den kommer att bli urtjusig och till råga på allt så ska hon sy en liten jacka av tyget som blev över.
Vi åkte till Leksand och åt pizza, Bella fick pizzakanter och en mugg vatten. På väg tillbaka så svängde vi in i skogen för att knäppa kort på Bella. Men jag måste säga att det inte är det lättaste. Hon kan sitta fint i ca 20 sekunder sen måste hon kasta sej handlöst mot godiset och mina kläder med lortiga tassar.
Hon har öron som lever ett eget liv och dessutom så följer hon mej som ja, en hund.
Att sitta kvar själv eller att springa lite på egen hand är nästan omöjligt. Jag tror det blev några fina bilder.

På vägen hem svängde vi in till mamma och pappa. Moa var oxå hemma och vaktade köttfärs så det blev ett jäkla hundliv. Moa skällde, Bella skällde och ingen ville väl riktigt ge sej. Blodvite uppstod ICKE!!
Bella var rädd för pappa oxå, men det gick över om han bjöd på kaka.
När vi skulle åka hem snodde Bella ett av Moas älskade ben. Moa blev purken…

8 kommentarer:

 1. Hahaha min lilla Bellis;) Kan säga att hon däckade i soffan igår! Hon var mord trött av eran tur:)

  SvaraRadera
 2. Tacka tusan för det, vaktat bilen, stulit ben, ätit märgben, sprungit i skogen, varit fotomodell, plaskat i en äcklig bäck, retat Momsie mm mm

  SvaraRadera
 3. Ni verkar ha haft en händelserik dag i alla fall. Kan jag få rasta min son med er någongång? Peter har ju en lugnande effekt på honom också. ;)

  SvaraRadera
 4. Hahaha. Härlig skildring av en dag med hund.

  SvaraRadera
 5. Carola: Om ni lyckas pricka in när han är hemma så är det bara att komma hit :-)

  Libby: Fast det är så man kan få tokspel på henne ibland. Det är tur att hon är söt!

  SvaraRadera
 6. Haha, vi kanske skulle tussa ihop Sämlan och Bella nån dag igen. Så dom får springa av sig på nån linda någonstans.

  Ha det!

  SvaraRadera
 7. Larsson hade fått fina bilder av henne iaf, måste få en bild som ser bra ut så jag kan skicka in och förstora:) ELLER, så vill jag ha Förstoring helst på båda hundarna i julklapp:D

  SvaraRadera
 8. Har aldrig hört på maken, ett djur som är rädd för Grannas-Lasse! Moa däremot är förståeligt.

  SvaraRadera