tisdag 12 april 2011

Vynjisen och taggen i tassen.

Vi lånar ju Vynja ibland så även i söndags. Jag och Vynja skulle ut och kolla lite på våran stora gräsmatta eftersom den äntligen har tinat fram. Det har dykt upp en del intressanta saker som tex en rundel med grus och stenar runt omkring. Jag tror att det kanske stått ett lusthus där eller nån eldningskåta. Om det är nån som vet så får ni gärna berätta för mej.
Vi gick runt lite, Vynja lös men med kopplet på. Hon följde mej som, ja en hund kan vi säga. Det gick bra tills hon fick syn på en av alla katter som dräller runt här ute. Hon drog som en avlöning och jag klafsade efter i gummistövlar skrikande som en idiot.
Katten hittade jag, den hade gömt sej bakom en snöhög. Vynja dök upp i en häck inne på HSB-gården. Hon haltade väldigt, ena framtassen gjorde så ont så ont.
När vi kom in fick jag titta och nog satt det fast nåt rejält i en trampdyna.
Vi försökte pilla ut det med pincett men Vynja skrek och vred sej, hon klapprade med tänderna och blev att stressfälla hår. Ingen var glad!
Jag ringde Lisa som fick komma med munkorg och vätesuperoxid. Vi ringde till Erika Pettersson som är djurvårdare i Skåne. Av henne fick vi handfasta tips som att inte mjäka utan plocka ur stickan. Det gick att lämna den i oxå och hoppas att infektionen skulle putta ut stickan. Vi valde alternativ ett.
Jag höll den stackars hunden och Lisa grävde. Gissa vad hon fick ut!DSC_0286Lisa i telefon med Skåneland, det är bra med folk som vet vad som ska göras.DSC_0292Vynja med snokstrut, munkorg är bra att ha till hands.DSC_0273Här är fulingen som plågat mattes lilla kråkegris. 17 mm var den.DSC_0274Vynja fick leverpastejspaketet så snart allt var klart. Bandaget består av vitt bandage och eltejp.DSC_0282    Vynja, liten vaskig!

4 kommentarer:

 1. En grillkåta har stått där. =)

  SvaraRadera
 2. Tack Mariah! Jag vill ställa ett lusthus där och ha tebjudning!

  SvaraRadera
 3. Hoppas på inbjudan då. ;)

  SvaraRadera
 4. Maria: Ja givetvis! Det är bara att komma!

  SvaraRadera