torsdag 18 mars 2010

Den eviga disken.

Hur kan disk ha blivit en sån stor del av min vardag? Kan det bero på min mammas ständiga mantra
~Nä nu ska jag hem och diska.
Jag minns min mamma bäst framför diskbänken men borsten i högsta hugg och en diskhandduk över alltsammans när hon var klar.
Disken är min hatpryl och likförbannat så står jag där varje dag, händerna i vatten, alldeles för mycket diskmedel och dessa evinnerliga kastruller.
Tallrikar går ju bra men kastruller och stekpannor HATAR jag.
Jag väntar med dem till sist men jag kan inte lämna dem för då är det inte färdigdiskat. Jag måste diska allt, torka av bänken, diska spisen och hänga upp min diskhandduk. Peter däremot, han kan lämna det sista i diskhon och skita i att torka av spis och bänk. Vatten och köttfärssåssprätt lite varstans men han tycker att han är klar.
Jag ser en sån diskning som ogjord.
Vi är även mycket oense om när man ska ha i diskmedlet. Jag propsar på att spola i vatten först, och det måste vara precis rätt mängd vatten. Sen när kranen är åtdragen kan man ha i diskmedel. Jag hatar skummet och min hemska hemska lärarinna i hemkunskap sa att man skulle göra så.
Peter har gått hotell och restaurang och lärt sej helt tvärt emot. Diskmedel och sen vatten så man får mycket skum, för när skummet är borta är diskvattnet förbrukat.
Vem har rätt och vem har fel?

Jag har många gånger tänkt tanken
~Diskmaskin.
Men samtidigt så vet jag par som antagligen oxå hatar att diska och för den sakens skull skaffat en maskin.
De grälar istället om vem som plockat ur och i diskmaskinen.
Jag tycker att det är helt fel att gräla om disken, den energin kan man lägga på att diska istället så det blir gjort. För det är bättre att diska än att gräla. 

4 kommentarer:

 1. Ja disk ja..fy. Vi hade en liten bänkdiskmaskin, men det gick sönder och vi ville inte köpa en ny, för vi ska rusta köket och köpa en stor maskin då..
  Men disken är alltid lika stor, som ett berg, varje dag, på två personer. Hur göör man??

  SvaraRadera
 2. Just, hur kan det bli så mycket disk? Jag har diskat två gånger i dag och lik förbannat så är det disk efter middagen.

  SvaraRadera
 3. Måste ju tyvärr erkänna att jag håller med Peter i diskmedelsfrågan. Och jag rekomenderar varmt diskmaskinen. Vi har en liten bänkdiskmaskin. Det är ju underbar att ha. Ingen mer disk. Förutom just stekpannan och stora kastruller då. Men det kan man ta om man slipper resten. Inget bråk och i och urplockaning heller. //Kusinen i Gävle

  SvaraRadera
 4. Du är smart du kusin! När vi köper ett hus ska jag ha en liten diskmaskin.

  SvaraRadera