måndag 14 maj 2012

Fitta eller inte?

Jag har tittat på tv, eller ja svtplay. Det var dokumentären “Skönhetsbubblan” och så Debatt efteråt. Man pratade om intimkirurgi och det gjorde mej så jävla upprörd. Skönhetsoperationer överhuvudtaget gör mej arg, speciellt när det sitter människor som Hanna Widerstedt och talar om vad som är rätt och fel. Hanna kan ju för det första inte föra sej och prata som folk och sen säger hon att operationer inte är en sån stor sak för henne. Det tycker jag är sjukt, att göra om sitt utseende på kanske tid och evighet borde vara en stor grej. Men hon är så avtrubbad att hon inte förstår vad som är en stor grej eller inte. Att hon sen kallar en teaterregissören Martina Montelius för “dum i huvvut” för att hon påstår att det är bra att läsa böcker och utöka sitt intellektuella kapital är bara korkat.

Det är de här fittoperationerna som stör mej mest, en idé som antagligen kommer från ett manligt huvud från första början eftersom den känns så förminskande och förnedrande. Fittan som tidigare bara skulle vara rakad ska nu oxå opereras så den blir mindre. Vi ska inte längre vara kvinnor utan unga flickor med ett snudd på osynligt könsorgan. Var finns fittmakten? Är det bara kuken som ska vara stor och vräkig? Fittan ska nästan inte existera, jag antar att det är rädda män som kräver rakade och förminskade könsorgan. Rädda för att kvinnor ska ta sej ton och kräva kanske samma saker tillbaka.  Samtidigt som flickor ska vara fogliga och snälla ska de oxå vara kaxiga, kåta när det krävs, ställa upp på allt och ta mycket skit.
Kollar man på nätdiskussioner så inser man vad unga killar vill ha och vad unga tjejer är bredda att ge dem. Det stör mej så in i helvete när en kille kan säga “tjejer ska ha strl 36, jag vägrar synas med min tjej som hon ser fet ut, gör hon inte som jag säger så kan hon dra”. Och tjejerna håller med! Där finns det knappt nån som säger “dra åt helvete”, utan de bara nickar  fogligt.

Åter till Debatt, Jane Timglas tydligen en bloggare som älskar att fixa med sitt utseende och ha lagt ut massor med pengar på sina drygt 50 ingrepp, allt från botox till bröstimplantat, sitter där med sina stela, tjocka fyllda läppar och säger att hon ångrar att hon började så tidigt men att hon ÄLSKAR att fixa med sitt utseende. Hon kan knappt prata för att läpparna är så orörliga men det verkar inte spela någon roll. Att hon är fostrad in i det här kommer heller inte upp i debatten, att hennes mamma har lärt henne att vara missnöjd är galet.

Jag blir så jävla arg, kvinnor ska tydligen vara vackra och hunsade. Vad de här operationsstinna donnorna missar är att de går i männens strypkoppel hela tiden, det klart att det är lättare att dominera kvinnor med nedbantade orkeslösa kroppar, utrustade med siliconbröst, fejknaglar, korta kjolar och höga klackar. Och det starkaste vapnet mot självständiga tjejer är att säga “vad ful och okvinnlig du är”.

Så stå upp, säg “jag är bra”, acceptera dej själv och vägra gå i koppel.

(aggressivt, jag vet. Men ibland behövs det)

3 kommentarer:

 1. Jag måste säga att detta är ett av de bättre glogginläggen du gjort, någonsin! Rakt och ärligt.

  SvaraRadera
 2. Hej Linda!

  En annan sak som kan vara ganska irriterande också i debatten hur en kvinna/flicka får och inte får vara märker jag när man är på träningen. Eller rättare sagt många som man möter utanför.
  Det är ofta att killar som man ska dejta flyr fältet för att man är "tuffare än dem", bara för att man tränar kampsport.
  Tyvärr finns det alldeles för många sånna, vilket fascinerar mig väldigt då vi ändå lever år 2012.

  SvaraRadera