söndag 20 maj 2012

Boklistan

Det blivande bibliotekarien måste väl bjuda på en boklista innan sommar och semester så ni vet vad ni ska läsa i hängmattan.

1. Goda omen av Neil Gaiman och Terry Pratchett.
Fantastisk “fantasy” om världens undergång innehållande ett gäng ungar, en helveteshund, en ängel, en fallen ängel, en hertig av helvetet, tibetanska munkar, nunnor, en häxa, en häxjägare, apokalypsens fyra hojåkare och några till. Läs den minst 10 ggr för att hitta alla detaljer.

2. Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt
En underbar bok om att vara barn i 40-talets Irland med svält, fattigdom, floden Shannon som dödar, om en pappa som aldrig kommer hem med understödet utan dricker pints för allt och att genom arbete känna sej vuxen.

3. Stockholmsserien av Per Anders Fogelström
Stockholm under 95 år, från 1860 till 1955. Det börjar med Henning som kommer till Stockholm för att söka arbete, sen får man följa honom och hans familj genom nästan 100 år. Fantastiska skildringar av Stockholm och folket som bodde där. Fogelström måste ha lagt ner hela sitt liv på Stockholms historia.

4. Mark Levengoods tre böcker
Strålande skrivet av Mark, tänkvärt, roligt, sorgligt, rörande, känslosamt, galet och alldeles alldeles underbart. Det är kåserier om livet, vardagen och kinesiska elvisimitatörer. Underbart roligt och lättläst utan att vara banalt.

5. Niceville av Kathryn Stockett
Om hur det var att vara svart i amerikanska södern under 60-talet. Den här går verkligen inte att lägga ifrån sej. Läs den och ditt liv kommer att bli rikare.

Om nån vill tipsa om en bra deckare, gör gärna det så postar jag i bloggen. Själv läser jag dem ytterst sällan.
Undrar ni vad jag läser just nu? I ren bokform; Vävarnas barn av PA Fogelström, på storytel lyssnar jag på Farlig midsommar (mumin) av Tove Jansson.

3 kommentarer:

 1. Bra tips!

  Peganinikontraktet av Lars Kepler är en riktigt gryp kriminalroman. Kan verkligen rekomendera den som sommarläsning.

  Men vad är storytel???

  SvaraRadera
 2. Ängeln och Niceville älskar jag också!

  Flickan under jorden, av Elly Griffiths, är en välskriven deckare, och del fyra i serien har just släppts.

  SvaraRadera
 3. Eriksson & Axlander Sundquist serie är en höjdare.

  SvaraRadera