måndag 10 januari 2011

Bäddtextil

Det heter inte sängkläder längre, men det spelar ingen roll för jag älskar dem. Gardiner plågas jag av, mattor är dyra, handdukar säger mej just ingenting. Men sängkläder, åhh vad jag älskar sängkläder. Jag kan gå på Åhléns och pillra på kollektionen “vide” tills personalen börjar titta snett på mej.
Det är så mjukt och härligt, jag älskar mjukt och härligt. Billiga stela sängkläder göre sej icke besvär.
En gång i min snåla ungdom köpte jag blå påslakan på Jysk, de kostade 49 kr st och de var prydda med stjärnor.
Dessutom så såg man rakt igenom dem och så var alltid mina fötter blå när jag vaknade. De jävlarna färgade av sej.
Dessutom så sprack ett örngott…
Men det konstiga är att trots att jag äger så många örngott och påslakan att Peter nästan gråter när han tittar in i “linneskåpet” eller att han morrar när jag hittat nåt fint i ellos. (köper aldrig, man kan inte känna på kvalitén), trots detta äger jag bara två underlakan.
Just i dag är det ett bekymmer, de som sett Peter på scen vet att han svettas där. Han svettas hemma oxå, min säng luktar alltså svett. Jag måste byta sängkläder NU! Och så har jag glömt att tvätta det lakanet som inte ligger i sängen.

DSC_0043

3 kommentarer:

 1. Underlakan, det ska man unna sig. Köp!

  SvaraRadera
 2. Jag har precis samma problem, äger bara två underlakan.
  Men jag hittade en hel hög med lakan till enkelsäng i farmors linneskåp, så jag ska nog sy ihop två och ha som reserv om jag glömmer tvätta.

  SvaraRadera
 3. Min tanke också. Sy ihop två enkel underlakan. Men ett annat tips är om du har vägarna förbi Lidl. Dom har både billiga och underbart sköna underlakan. Kan kolla åt dig nästa gång vi far ner om du vill. Ska kolla åt mig själv då.

  SvaraRadera