fredag 1 januari 2010

Från fjortis till tant på ett decennium

Under millenieskiftesnatten hade vi fest på Gärdet där min första lägenhet låg. Där hade jag hjälp till med tapetseringen av köket och valt tapeter till resten av lägenheten. Det var där onsdagsochlördagsstädningen ägde rum, där myntades även uttryckte “som en vobblande trehjuling in i en vägg”.
Den nyårsnatten dök Camilla upp, askalas och ville nyårspussad och bli baddad på sitt knä som hon slagit sönder när hon ramlat på gatsten.
2001 flyttade jag från den sambon och den lägenheten, jag flyttade jättelångt. Nä nu ljög jag, jag flyttade ca 700 meter, tvärsöver järnvägen bara. En söt lägenhet med ett gammalt djupt inbyggt badkar. Jag ägnade kvällarna åt tv, cigg och timmeslånga telefonsamtal med Camilla.
Jag och Camilla inledde en “slampig” period, vi drack brännvin special för det var det billigaste som systembolaget hade att erbjuda och vi sprang på Wasa och dansade till “en rosa helikopter”, vi hängde i bästa hörnet på hotell Siljan och vi drack lakritsshots tills vi dånade.. Jag tog mitt taxileg och körde sjukbil, det gick typ åt helvete. Jag hatade det!
2002 blev jag sambo för andra gången, det var tragiskt. Det visade sej att han var alkis och spelmissbrukare. Han gjorde slut på sina egna pengar och sen på mina. Jag jobbade och tog hand om hans barn så gott jag kunde. Då bodde jag i en lägenhet på rödmyren i Mora, ett ghetto måste jag säga. Dit skulle jag aldrig flytta igen. Grannarna var alkisar, knäppskallar och unga mammor. Kaos helt enkelt.
2003 började jag jobba på Mora taxi på allvar, varannan helg och hela veckorna. Men Bosse var en bra chef som det var lätt att jobba för.  Jag blev kompis med Bettan och Carola, båda jobbade med taxi.
2004 gjorde jag mitt livs misstag och gifte mej, det får jag höra än i dag. Tyvärr är det inget jag kan göra ogjort men klänningen var fin i alla fall. Det hela slutade i fylla (inte från min sida, jag var spiknykter). När vi kom hem spillde min granne Kerstin mousserade jordgubbsvin på min fina klänning och när jag stoppade klänningen för 3500 kr i tvättmaskinen satt det grannar och hundar i min soffa och söp (inte hundarna)
2005 skilde jag mej, tack och lov. Med hjälp av vänner och en ny pojkvän så ordnade det sej. Jag jobbade, flyttade till Orsa, fick köpa ett helt nytt hushåll eftersom den tidigare äkta mannen behöll allt som var mitt.
Jag festade lite grann, förälskade mej i min dubbelsäng och i en kille. Det var struligt men roligt på ett bisarrt sätt.
Vi hängde i garage och på racebanan, jag fick provsitta världens fulaste motorcykel, åkte amazon och jag spelade så mycket på stereon att framskärmarna lossnade lite grann.
Jag provade att slåss en tidig morgon på Orsa Camping, det var ingen höjdare men det firades med en folköl när jag kom hem.
Dessutom lät jag två helt främmande killar låna min lägenhet en natt när de inte hade någonstans att bo. Jag fick några folköl och en lapp som tack.
2006 träffade jag Peter, det var ju inte meningen att det skulle bli något. Vi var ju bara kompisar. Men jag gjorde slut med min kille och sen råkade det bli Peter. Jag hjälpte honom att flytta från Rostjå i Åsen och ner till HSB på bynn. Jag flyttade in i HSB ungefär samtidigt jag oxå, fast det visste vi inte då.
Jag åkte till Malung själv för att höra LK spela, jag söp mej lite för full på ishallen och fick ledas hem. Peter gav mej skjuts på motorcykeln för första gången. Vi åkte till Hudiksvall på minisemester i min kassa peugeot.
Jag fick min urticaria av all stress, det var plågsamt.
2007 slutade jag jobba åt Bosse på taxi och började hos LarsErik istället. Jag jobbade mycket, jättemycket. Varje helg i 6 månader, jag var helt förstörd på söndagarna.
Vi bodde på hotell i Gävle och köpte en ny bilmotor till min bil. Peter köpte sin volvo.
Varma sommarkvällar åkte vi till Lokatjärn och badade, vi åt nog mycket glass och grillade på taket.
Genom min kompis Magnus fick jag jobb som parkeringsvakt.
Jag bestämde mej nånstans här för att säga upp mej från jobbet.
2008 sa jag upp mej från taxi och blev personlig assistent istället. Jag fick många nya fina arbetskamrater och roliga brukare.
En hel sommar var jag bara PA, det var jätteskönt.
Jag och Peter bestämde att vi skulle åka utomlands, det var liksom på tiden. Vi valde Bulgarien och hamnade i Nessebar på ett barnovänligt hotell, Monte Christo.
Det var underbart, vi åt pizza och badade, shoppade krimskrams och fotade katter och varandra.
Jag började på Burgers bar, flottplejset på jorden. Så här i efterhand kan jag säga att jag hatar att steka hamburgare.
Tillsammans med Anette och Tub började vi försiktigt att planera en resa till Paris.
Peter hjälpte mej att köpa min nya bil, jag sålde den gamla för 2000 kr.
LK var med i dansbandskampen och vann, tack vare detta blomstrade min blogg och hela Sverige började bugga.
2009 åkte vi till Paris och Bulgarien. Mitt pass har blivit ganska brukat på 1 år!  Jag provade att leva på a-kassa, det gör jag aldrig om. Jag fick en klänning uppsydd för att jag skulle på årets dansbandskamp, jag målade utan min hyresvärds vetskap om mitt sovrum i rött och vitt. Jag skruvade upp min första bokhylla, slängde gamla möbler och köpte en disneygran!
På sluttampen så fick jag jobb som säljarassistent och butikskonsulent.

12 kommentarer:

 1. Det var händelserika 10 år det.
  Jag är glad över att ha fått dela några av dom med dig. Som kollega och vän.
  Hoppas dom nästa 10 kommande åren går i ditt tecken.

  SvaraRadera
 2. Går det så går det! Fast jag har ju slutat hänga med småknarkare och ligister nu så jag antar att det går lättare då.

  SvaraRadera
 3. Lena på Åsen1 januari 2010 19:26

  Spännande läsning =)

  SvaraRadera
 4. Lena på Åsen1 januari 2010 19:28

  Föressten....du vet väl att jag var en Peters närmsta grannar när han bodde i Råstjå?

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar sammanfattning. Tänk vad du fått vara med om. Gott nytt!
  Anna

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Anna Neah, vilken underbar sammanfattning. Vad mycket som kan hända i ens liv. Det verkar som att du hittade rätt i slutänden i alla fall.. :)

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 7. Rolig läsning! Fan va tiden går...

  SvaraRadera
 8. fan va kul att du var hos becky på nyår! hoppas du hade roligt :) du får slänga iväg någon bild till mig sen ;)

  SvaraRadera
 9. Bevis på att man vet aldrig vad som kan hända! gott nytt år eller vad man säger! :)

  SvaraRadera
 10. Vad kul att läsa! Och visst händer det mycket i livet på kort tid!

  SvaraRadera
 11. Camilla Nilsson8 januari 2010 13:32

  Intressant läsning och jag håller med dig om den roligate berioden i livet! Skulle inte byta bort det för allt smör i småland! Löv yo!

  SvaraRadera