söndag 21 november 2010

Fetfällan.

När det enda man kan tänka om sitt utseende är “jag är fet”, då har man hamnat i fetfällan. Det är då man glömmer att man har fina ögon, spännande kurvor eller fantastiska ben och bara ser övervikt och kilon.

Jag blir ledsen när jag ser människor tänka så om sej själva, att de bara är tjocka, det finns inget annat än övervikten.
När man inte “kan” klä sej snyggt för att man är fet, när man inte vill sminka sej för att man är så fet och att man inte blir snygg med lite smink och att man inte vill synas bara för att man är störst i rummet.

Alla borde lära sej att sträcka på sej och framhäva det som är bra, det som är snyggt. Jag känner många som borde massera sin “snyggpunkt”, se bortom fetman och hitta sej själva. Det går inte att begränsa sin personlighet till “jag är fet”.

Jag har insett att jag inte ses som särskilt fet, mina 108 kilo till trots. En kamrats mamma tycker att jag är snygg, min fina vän ser helt enkelt inte mej som tjock, jag har fått jättemycket komplimanger i bloggen och jag lovar att det hjälper. Människorna man omger sej med hjälper till mycket, att umgås med människor som klagar mycket på sej själva sätter sej faktiskt på hjärnan.
Om jag som överviktig umgås med någon som väger 57 kilo och som klagar på sin feta mage eller feta lår så får ju det givetvis mej att undra hur jag ser ut egentligen.

Att världen är full av kurviga plus size modeller märks inte i tidningar eller tv och framför allt inte på h&ms reklamtavlor. Jag blir förbannad för det finns så himla många snygga stora tjejer som inte syns i media. Det gör att stora snygga tjejer i verkligheten inte har några förebilder. När man bara ser 50-kiloskvinnor i media så är det lätt att tro att man är ett fettmonster. Hade de visat upp sånt här istället så hade många nog insett att man är snygg fast man väger över 75 kilo.

 

Tara Lynn.
Bilden härifrån

Queen Latifah
Bild härifrån

Beth Ditto
Bild härifrån

13 kommentarer:

 1. Jag länkade till det här i min blogg och la till några andra snygga brudar. =)

  SvaraRadera
 2. SÅÅÅ bra skrivet! Det är en fröjd att läsa det du skriver.

  SvaraRadera
 3. Så sant så!! Men det är svårt att se att man duger oavsett storlek då det alltid fokuseras på kroppshydda och inte fina egenskaper eller specifika vackra kroppsdetaljer, allt hänger på hur smal man ska vara.
  Ibland verkar det som att man kan vara en elak osympatisk jävel, bara man är smal & vältränad!

  SvaraRadera
 4. HEJSAN
  Tittade på kanal 3 ikväll på något program som hette Biggest Loser, OBS det var första gången som jag såg det , men det var visst det sista programmet men där var det flera personer som hade gått ner en väldans mycket vikt med bra rådgivning, om du nu så gärna vill gå ner några kilon så vill jag råda dig att anmäla dig till programmet. Vinnaren van 250000 tusen. Du skulle säkert bli antagen om du bara anmälde dig, för du har ju ett väldigt sött yttre. Jag är en rökare och det är inte det lättaste att sluta röka, som min syster säger det är inte heller lätt att sluta äta.
  Hon på bilden nr 2 tyckte jag var jätte snygg, men hon på bild nr 3 var då inte för fagar att iaktta.
  Hoppas att du nu inte skäller ut mig igen. För du vill väl ha lite inlägg ibland, eller hur.
  Maja

  SvaraRadera
 5. Helen: Jag ska länka tillbaka.

  Jenny: Tack!

  Lilly Lee: Ja ibland så undrar jag om det inte är så. Jag tänker så när jag hör de som är kring 20. De beter sej som as men så länge de är smala och snygga så verkar det inte spela någon roll.

  Maja: Jag är ganska nöjd med hur jag ser ut, varför tror du att jag vill gå ner massor i vikt?
  Det är inte nyttigt att röka, du kanske borde prova ett sånt nikotin-plåster. Man får jättemycket rynkor av att röka.

  SvaraRadera
 6. maja - jag tror du är i lite fel blogg faktiskt.

  SvaraRadera
 7. Maja, jag ska inte tala för alla här, men jag hade fan hellre haft en blogg utan kommentarer, än en blogg full av kommentarer som din.

  SvaraRadera
 8. Maja: HAHAHA! Du kan inte mena allvar va? Kul om du skämtar, otroligt tråkigt och kränkande om du är allvarlig. Skärp dig, läste du ens inlägget? Verkar Vifsla vilja ha tips på hur man går ner i vikt? Läs om, läs rätt.

  SvaraRadera
 9. Jag tror Maja skojar eller har en funktionsstörning eller nåt.
  I övrigt blir jag så fruktansvärt ledsen när jag ser den översta bilden - hon är så otroligt vacker, och inser att jag såg förmodligen ut så själv när jag var 18. Jag bara inte såg det för allt självförakt, hat och fettfobi. När jag tänker på hur jag behandlade mig själv då blir jag så ledsen att jag gråter. Önskar jag kunde vrida tillbaks klockan och ställa allt tillrätta, så kanske jag inte skulle ha de viktproblem jag har idag - 60 kg senare.
  http://sarixa.wordpress.com/

  SvaraRadera
 10. Maja, det kanske finns något program dit du kan anmäla dig för att lära dig hur man blir trevlig och socialt kompetent?

  SvaraRadera
 11. Hej igen
  Det var otroligt mycket skit jag helt plötsligt fick, funktionstörd och dyligt, men jag minns ju att Du Vifsla skrev för ca 1 år sedan att du funderade på en magoperation,för att kunna gå ner lite i vikt, eller är jag helt fel ute? Då jag berättade för dig hur vacker jag tyckte att du var. Men,men dina beundrare får väl tycka att jag är funktionsstörd, och ägna mig till någon annan bloog, jag ville ju bara uppmuntra dig, för livet är inte så djävla lätt alltid. Men du har ju flera vänner som sticker ut taggarna om man säger någonting fel om dig. Det ska du vara tacksam för, så älska dig som den du är, för du har massor med vänner som älskar dig .. Blev faktiskt lite ledsen att just jag råkade ut för massa skit.
  Men jag ska väl sluta nu att lägga in mera inlägg till dig om det nu var så stötande
  Mvh
  Maja

  SvaraRadera
 12. Maja: Ett år sen, en dålig dag. Jag blir fortfarande förbannad ibland på hur jag ser ut men det blir alla. Jag vill INTE gå ner 40 kilo eller så.
  Att du klampar in och föreslår att jag ska ställa upp i förnedrings-tv av värsta sort kanske är en ren förolämpning mot mej som person, förstår du verkligen inte det?
  Dessutom så tycker jag att du ska låta din överviktiga syster vara ifred. Det verkar som du stör dej otroligt mycket på hennes övervikt. Hennes kropp, hennes val.
  Att mina överviktiga medsystrar fäller ut taggarna tycker jag är fullt förståeligt. Här inne hänger överviktiga brudar varje dag och du säger åt mej att banta. Vet du att vi letar efter fredade zoner där vi kan vara feta och snygga utan att någon kritiserar.

  SvaraRadera
 13. Så bra skrivet. Jag ska ta till mig det där. *lovar!*

  SvaraRadera