måndag 10 september 2012

Din åsikt förvånar mej.

Jag har facebook som så många andra. Varje morgon när klockan ringt kollar jag vad som hänt, det är lite som morgontidning förutom att jag slipper springa till Handlarn i pyjamas för att köpa den. Det är bara att ligga kvar under täcket med hunden och läsa om morgonkaffe, regn, hundar, arbete, ledighet, matlagning och så något som förvånar och förbannar mej, rasism. Rasism och porr mitt på blanka morgonen.
Människor som jag sett som ganska snälla och fina byter skepnad och postar “visdomsord” i stil med BSS och “Invandrarna tar pengar som skulle gått till våra gamla”.  Folk postar propaganda för Sverigedemokraterna och annan dynga.
Och så är det sexismen, bara för att det finns bilder på tjejer som ålar på motorhuvar i bara trosorna så betyder det inte att jag vill se det. Det är alltid män, ganska fula män, gärna utan kvinnligt sällskap som postar sånt här. Det blir så tydligt om vad de tycker om kvinnor.
Allt detta handlar om förtryck, ett förtryck som de måste visa på något sätt. Ett förtryck som jag inte vill se, ett förtryck som inte borde finnas.
Att inte kunna ta emot en invandrare som behöver hjälp är inget fint och trevligt drag tycker jag, snarare ett ganska gräsligt.
Dessutom, de som röstar på Sverigedemokraterna talar aldrig om något annat ur deras partiprogram än just det att få stopp på invandringen. Jag hör aldrig en SDare prata om vad SD vill göra för miljön eller möjligheten att få ett jobb i glesbygden, det är bara rasism rakt igenom.

8 kommentarer:

 1. Bra rutet! I grunden handlar det mest om okunskap, vilket är trist.

  SvaraRadera
 2. Inger Nilsdotter Böhl10 september 2012 16:15

  Ja, jag instämmer helt i Dina inlägg, angående rasism och sex-bilder. Jag har alltid försökt att skriva något, emot dessa uttalanden, men nu har jag tystnat. Jag orkar inte höra samma jäkla löjliga försvarstal, från rasister och sexister. Blä på dem. Men det är precis som Du skriver, folk som man har känt länge, blir plötsligt något helt annat, för mig, när jag till min förvåning får läsa. både det ena och andra. Chockad blir jag ibland, och överväger om jag ska blocka dem på FB. Svårt det blir. Jag blir glad att något mer reagerar, eftersom detta är sällsynt på FN. Ensam brukar jag bli, som öppnar munnen och då känner man sig dubbelt ensam. Tack!

  SvaraRadera
 3. Så sant så. Tyvärr. Förvånas man av att de där gubbarna inte har kvinnlig sällskap? Nej!
  Ang SD... man blir så arg. Så jag som studerar, tidigare har arbetat (och slitit ut kroppen till bristningsgränsen), betalar satt & alla avgifter, är familjehem osv borde inte få vara i Sverige för att jag inte är ren svensk? ABSURT!
  Gillar det du skriver :)

  SvaraRadera
 4. har du studerat deras partiprogram eller tittat på en debatt med jimmy åkesson? eller tar man partiet utifrån folks åsikter

  SvaraRadera
 5. WORD!! Tänkte precis på samma sak i morse när jag låg i sängen och kikade på Fäjsbok. Det var allt från nej till bönutrop till att det vinklades till att det var invandrarnas fel att det diskuteras om att inte spela nationalsången vid hockeymatcher. Ja, folk visar verkligen sina märkliga sanna jag när de går in och gillar sånt där skit! Bra inlägg Linda!!

  SvaraRadera
 6. Det värsta är bara att de som postar sånt verkar vara så himla oinsatta och skriver sånt "de har hört" utan att veta fakta.

  SvaraRadera
 7. Hey there! Someone in my Facebook group shared this website with us
  so I came to look it over. I'm definitely loving the information. I'm bookmarking and will be tweeting this to my followers!
  Exceptional blog and wonderful design.

  my website best cellulite treatment

  SvaraRadera