I dag har jag ätit kyckling! Jag fick recept av Bettan, men jag hade ingen soya så det fick bli paprika istället. Hur det bytet gick ihop vet jag inte riktigt.
Men det blev både fint och gott, dessutom blev jag mätt och det finns kvar till lunch i morgon.
Man steker lagom stora kycklingbitarkryddar med salt och svartpeppar sen skär man upp paprika och purjolök, grova bitartill det här behöver man hönsbuljong, sambal oelek, vispgrädde och creme fraiche och vatten. vatten, buljongtärning och sambal i stekpannan, koka ihoptills det blir fint.sen ska 2 dl cf och 1 dl grädde i pannan tillsammans med lite grönsaker. Koka i fem minuter. Till det är åt jag couscous, mumma! Så är fint blev det i skålen. Den är förresten ny, turkos och kommer från IKEA!
Carola H köpte lite godis åt mej en dag, en påse med bara snöbollar (heter de så?) I påsen bland allt godis hittade jag en liten liten snögubbe. Här vilar han sej mot mina paprikor.
Såg gott ut. Kanske ska testa någon dag.
SvaraRaderaSnöbollar vet jag inte om dom heter. Har faktiskt ingen aning.
Jag gjorde kycklinggryta igår men jag är alltid lite nojjig över att den inte ska bli genomstekt.... Rå kyckling känns ju inte så kul kanske
SvaraRaderaSovereign: Jag föredrar små bitar kyckling, de kan jag ha kontroll över. Dessutom brukar jag steka kycklingen innan jag häller i allt annat gojs då kan jag kolla när den är klar.
SvaraRadera