söndag 29 maj 2011

Dansbandsankan goes tweet!

Jag har börjat twittra, än så länge går det knackigt men vi hoppas på bättring. Kanske när jag får köpa syrrans aajjfån!
Här finns jag!

Ni får gärna tipsa om andra bra twittrare, än så länge är min lista ganska kort.

Piff, piff!

Jag har piffat hemma, jag har insett att jag älskar piff! Äntligen fick jag tummen ur och köpte ljusslingan som jag glott på så länge.DSC_0429Så här ser rummet ut nu, den mörkgröna fåtöljen köpte jag på Gammalt & Nytt tidigare i veckan. Det är skönt att mitt vita draperi inte ser så lasarettslikt ut längre. Det var nästan lite olycksbådande tidigare.DSC_0449Jag köpte en tvättpåse på Gammalt & Nytt, jag vet väl inte riktigt vad jag ska med den till. Men jag hoppas att jag kommer på något.DSC_0456Jag var hos Britta på House of Olivia igår och där hittade jag en zinkhylla, jag kan tycka att zink är lite för mycket shabby chic men här fungerade det bra.
Jag köpte snygga glas oxå, de ska jag matcha med sugrör som jag beställt från USA. Jag skulle helst vilja ha en vintage soda crate, men jag har inte hittat den perfekta än. Den ska vara snyggt målad, lite sliten och inte så stor.DSC_0461DSC_0464DSC_0474De små burkarna hittade jag hos min svärmor, jag har längtat efter att ställa fram dem och nu hittade jag ett bra ställe. Tekopparna kommer oxå från Lisbet, de var perfekta att dricka kaffe ur så nu ska jag ha dem framme så jag kommer ihåg att använda dem. Den prickiga burken innehåller linfrön som jag oxå ska komma ihåg att äta.DSC_0478På Gammalt och nytt hittade jag kockumsprylar till överkomligt pris, en skål och en vattenskopa. Skålen står på köksborden och innehåller äpplen.DSC_0481

söndag 22 maj 2011

I WAAANT IT! I NEEEEED IT!!

Jag bara måste ha stämplar från Yellow owl workshop, jag vet att jag är 30 (trettio) men jag struntar i det. Jag vill stämpla små städer och små tre-i-rad-spel.
Det är lika illa som när jag förälskade mej i Diana-kameran och anteckningsblock från Moleskine.

Mitt häng.

Jag börjar bli klar med flickrummet, men det håller väl bara i sej till nästa vecka för då kommer det en ny fåtölj och då måste jag nog vända upp och ner på alltsammans igen.

Det här är mitt häng, bänken med fårskinnet och emma-fåtöljen med den virkade sjalen och räven.DSC_0366Räven är jag lite extra stolt över, visst verkar det som om det bor en tokig tant just här. Om nån undrar så kommer fotot ifrån Prag och det är Peter som tagit bilden. Blomman har jag köpt på ica och pidestalen den står på har Peters morfar gjort.DSC_0361DSC_0329Orkidéen som Peter köpte åt mej på Ikea blommar fortfarande, jag är väldigt stolt över att han matchade blomman med mina tapeter. DSC_0378  Det är lite röriga bilder, men mitt sminkbord är ganska rörigt. Fotoramen innehåller två bilder på mej och Lisa. Peter har givetvis fotat oss. Skrivmaskinen på golvet har jag köpt i Lobonäs, det är synd att jag inte vet var jag ska hitta färgband till den. Det hade varit roligt att hamra på en remington.DSC_0335DSC_0355Min garderob blev full, proppfull! Jag ville ha vita galgar från ikea och så blev det. Det är oxå ett val jag är glad att jag gjorde. Blandade plastgalgar är jag inte så glad i längre. I överskåpet har jag mina skor. DSC_0344Jag klädde om högtalarna till LP-spelaren oxå. Tipset att klä om högtalare hittade jag hos Underbara Clara. DSC_0352  Och så sover min bästa vän på fårskinnet på bänken.DSC_0359

lördag 21 maj 2011

Hej hej från flickrummet.

Världen ska tydligen gå under idag, men jag struntade i det och utförde lite arbete här hemma istället. Det är skönt att ha använt lördagen till annat än dator och tv. DSC_0300Hej hej  DSC_0308Jag har hängt upp min stringhylla helt själv, jag blev bara lite vansinnig. Det blev nån liten miss men det är inget som syns. Dessutom så vill jag tillägga att det är lite pyssligt att hänga upp en hylla som är lite krokig från början. Men då gör det inte så mycket att mitt jobb inte var perfekt. Jag är nöjd!DSC_0309 Jag har dragit ihop det ris som blev kvar på gräsmattan och så högg jag ju upp lite lite ved.  Det är lite slarvigt gjort men om nån vecka är jobbet ändå ogjort då det kommer en grävmaskin och bökar upp gräsmattan. Jag hoppas på att det ska se trevligt ut till nästa sommar.
Om nån vill skicka mej en present så önskar jag mej jordgubbsplantor! Eller kanske smultronplantor! Eller ett köttbulleträd, men bara om det växer hemgjorda köttbullar på det, jag gillar inte mamma scan.

Kan man kalla det pattsvaj?

Jag har varit i trädgården, om man kan kalla det trädgård. Det är ju mest en jättestor gräsmatta prydd med två björkar. Igår var gräsmattan full av ris från förra veckan när Swen sågade ner våra övriga träd.
Idag har jag samlat riset på en presenning, den ska senare i dag dras upp på en släpvagn och sen ska hela alltet köras till skogen för att dumpas i nån fin liten hög.
Jag har sågat ved oxå, för hand med en fogsvans. Detta gjordes UTAN BH. Nu undrar ni vad bh har med det hela att göra. Det ska jag tala om för er.
Om man har mer långa bröst än fasta bröst så är bh väldigt viktigt speciellt när man utför kroppsarbete.
Det blir nämligen att svaja rejält när man sågar av pinnar för hand.
Om nån hade sett mej hade de nog liknat mej vid en moraklocka med pendyl.
Nu är jag svettig under pattarna oxå, måste duscha….

fredag 20 maj 2011

Hjärtvärk.

Jag orkar inte tänka på alla stackars husdjur som ingen bryr sej om eller hur vi förstör jordklotet med alla gifter, hur barn svälter ihjäl medans vi äter oss mer än mätta och sen slänger överflödet. Jag orkar inte tänka på alla kycklingar och grisar som lever ett dåligt liv i trånga burar och bås.
Jag orkar inte tänka på alla barn med alkisföräldrar som ägnar en hel barndom åt att oroa sej för sina föräldrar.
Jag orkar inte tänka på hur moderaterna behandlar långtidssjukskrivna och arbetslösa.

Hur hanterar man sånt här utan att bli galen? I vilken ände börja man?

söndag 15 maj 2011

Not so Kissiestyle!

Jag hade ett jättebra inlägg på lut, det skulle vara om hur många likheter det finns mellan mej och Kissie på ett roligt ironiskt sätt.
Men nu har jag gett upp, de enda likheterna jag kunde komma på var
-att båda har jättepattar (hon har betalat för sina, det har inte jag.)
-båda har hund (även om jag tror att hon precis som jag inte äger hunden.)
-båda har någon form av känd partner (min är nog mer känd)
-båda bloggar (hon tjänar pengar på sin, det gör inte jag)

Jag är alltså NOT SO KISSIESTYLE!
eller om det är hon som är INTE SÅ LINDALIK!

lördag 14 maj 2011

Vintagemodevisning i Älvdalen

Jag och Lisa har haft modevisning på företagsmässan i Älvdalen. Det var fantastiskt roligt även om jag tycker att vi fick för lite tid på scen, vi hade så många roliga detaljer vi ville visa men som inte fick plats.
Men vi strippade lite i alla fall.

Jag vill tacka Linda Estenberg Martinsson på Hårkällan (dalgatan 115) som gjorde en stor del av våra fina frisyrer med kort varsel och lite information.
Jag hoppas att vi får jobba ihop fler gånger, det var fantastiskt!!

Ni som inte var där kan njuta av några bilder (de få som inte blev suddiga), men våran stripp finns inte med tyvärr.

DSC_0444Här är nästan alla frisyrer som Linda Estenberg Martinsson gjorde. Visst är det imponerande! DSC_0307Marlene från Sälen som fick pincurls som sen blev lockar dekorerade med en hårblomma. DSC_0309Rebecka, våran brud. Tyvärr så har jag ingen bild på brudgummen. DSC_0310Lena från Garberg fick riktigt rockabillyhår. Färgen hade hon redan innan. DSC_0312DSC_0313 Ingen Lena utan lite tok!DSC_0318 Lisas kusin Elaine från Särna kom och var mannekäng.DSC_0332Emelie med en rejäl tupéring som Gullan på Salong Huvudgatan har gjort. DSC_0337Systrarna Debbie och Marlene från Sälen. Debbie har victory rolls! DSC_0356 DSC_0377Vår frisör Linda Estenberg Martinsson fick ta emot sitt gesällbrev idag. Vi var mycket stolta! DSC_0379Hela vårt mannekänggäng, allt från 5 månader till 50 år. DSC_0387Petra, Rebecka och Emelie i badkläder, de hann aldrig upp på scen för att visa dem så ni får se dem här istället. DSC_0389Jennie som raggarspätta med hunden Nisse som oxå var mannekäng och hängde på scen. DSC_0390Emma, Tussa och Tyra som 50-talsdamer. DSC_0392Mella, Bonita och Debbie i festkläder. DSC_0394Marlene och SmålandsSara i OP-mode. DSC_0396Lena och Elanie i 60-talsklänningar. DSC_0401Och så pattfiorna i LiLo Design. Lisa och Linda! DSC_0403DSC_0412 DSC_0418 DSC_0419 DSC_0422 DSC_0432 Frisyrer av Linda Estenberg Martinsson på Salong Hårkällan i Älvdalen.

tisdag 3 maj 2011

Tv vs Förkläde

I dag har jag gjort sista dagen på säsongen, Sälenfjället är nu stängt och jag behöver inte åka dit lika ofta som förut.

Under min hundpromenad kom jag på att jag är ledig i morgon, helt ledig. Inget smågodis, inga nötter, ingen chef.
Så vad ska jag hitta på då?
Jag hoppas att hemmafrun i mej vaknar och skurar huset ordentligt efter en morgonmacka. Helst ska hon göra en fin frisyr, sminka sej och ta på sej en blommig klänning oxå.
Lagom till lunch så tar hon paus och går till Morins och fikar det vanliga, te & leverpastejssmörgås med inlagd gurka på rågbröd och en negerboll.

Men vi får se, jag kanske är som vanligt och kollar på Simpsons hela dagen.

måndag 2 maj 2011

Vad för slags liv erbjuder du din hund?

Jag får ont i hjärtat när jag tänker på hur en del hundar lever sina liv. Tänk er att sitta ensam i en hundgård hela livet, där det aldrig händer något roligt, att bara sitta och vänta.
Jakthundarna tycker jag extra synd om, de älskar att jaga. De får jaga några veckor om året, resten av året sitter många av dem bakom hönsnät. Några veckor innan jakten tar husse eller matte ut dem på cykelturer för att de ska träna upp flåset, när jakten är slut åker de in i sin hundgård igen.
När jag bodde i Viborg var där en familj som hade en jämthund, han satt bunden vid sin hundkoja hela livet. Han fick aldrig komma in (sonen var allergisk), han gick aldrig några promenader, han fick aldrig följa någonstans. Han skällde när vi gick förbi, han ville väl följa med förstås.
När han blev gammal och sjuk gömde ägaren honom i en gammelstuga istället för att ta honom till en veterinär eller be min pappa skjuta hunden.
En dag stod där en ny hund bunden vid hundkojan. Jag undrar vad den fick för liv.

Det är vansinne att skaffa husdjur utan att tänka sej för, småbarnsfamiljer som skaffar en schäfervalp tex eller tonåringar som köper en valp utan att begripa att hundar kräver mycket tid och engagemang. Jag undrar hur många föräldrar som fått ta över husdjur som unga djurköpare tröttnat på.

Jag funderar varje dag på vad jag erbjuder min hund för liv, det är en jakthund men hon jagar bara någon katt eller ekorre ibland eftersom hon inte är injagad. Jag vill ha det så.
Vi går promenader, hon är nästan aldrig ensam, hon får hälsa på andra hundar när vi är ute och hon får följa med när vi åker någonstans.
Hon är inte intresserad av leksaker eller tuggben, det är lite tråkigt för det hade varit roligt att leka lite med en tennisboll.