fredag 31 december 2010

Dansbandsankan önskar gott nytt år

När det är nyår så får man överdriva även om man bara ska vara hemma och fläska i sej plankstek och panna cotta. Så jag satsade på serietidningslooken.

DSC_0612

torsdag 30 december 2010

Näst sista dagen på året

Idag har jag varit på systemet, i Sälen, dagen före nyårsafton. Dum idé måste jag säga. Sen gick jag på Konsum (mitt emot systemet), det var nästan ännu dummare. Men jag sjöng en trudelutt med Lars som jobbar i kylen. Jag undrar vad folk tänkte när de såg mej stå och sjunga “min soldat” tillsammans med några gräddfilsburkar.

20101230184Min systemshopping! Den lilla kostar lika mycket som den stora. 

20101230185Tydliga spår efter min man, jag är så hungrig att jag funderar på om kexchoklad är en förrätt.

20101230183 Vi har fått årets kanske sista men helt klart finaste julkort. Det är från min tidigare granne Kent. Hans fru odlar små hundar, sen klär hon ut dem i galna pyjamasar.
Nej, det kanske hon inte gör men nästan. Han på bilden heter “Little Rosebuds Larz-Krister”.

En lysande vän

DSC_0033

Ibland har man tur….

onsdag 29 december 2010

Jag tog tillbaka Ankan!

Jag har bytt namn på bloggen, igen. Nu heter den Dansbandsankan, det känns väldigt Linda. Dessutom så struntpratar jag aldrig.
Allt jag säger är relevant och viktigt.

En ny epok.

Gamla Gulf ska rivas, byggnaden är nedsläckt, parkeringen är mörk. Det är lite sorgligt även för mej som inte har några barndomsminnen därifrån. Men jag har ju ändå bott granne med den i 4 ½ år.
Affärsverksamheten har flyttat in i gamla dagcenter, de har alltså flyttat ca 20 meter men i den nya lokalen finns otäcka otäcka lysrör som lyser kallt, det finns plats att röra sej på och det är väldigt ordnat i hyllorna. Dessutom så har jag hört på omvägar att personalen inte får gå ut och röka på arbetstid.
Den nya affären är allt som den gamla inte var. Handlarn SKA vara rörig, trång och mysig. Dessutom gjorde det mej ingenting att vråla åt personalen
-RÖK DU! JAG ROPAR NÄR JAG VILL BETALA!

söndag 19 december 2010

Fjärde advent i HSB

Jag har varit så snäll att jag redan fått julklappar. Hundarna hade köpt en jättepraktisk present. En defa-motorvärmarsladd! Nu slipper CRM bli kallstartad fler gånger.DSC_0423 DSC_0425 DSC_0426Hundarnas matte hade hittat diskhandskar som matchar min personlighet. Tänk dame Edna! DSC_0430Min syster har kommit från Stockholm och överlämnat sina gåvor till sin ärade storasyster. Eftersom jag är ett anteckningsblocksfreak så fick jag anteckningsblockens härskare, MOLESKINE! Ska tydligen uttalas på italienska, inte engelska som jag trodde. Jag fick ett doftljus oxå men det glömde jag fota. Det luktar vanilj! DSC_0434Jag ville visa min frisyr och mitt smink men det sket sej. Här demonstrerar jag Tyra Banks favorit “talk with your eyes” Jag förmedlar dumhet och otacksamhet. DSC_0438 DSC_0440 (2)Sen fick jag lov att prova djurmasker.Fierce tiger och ängslig groda. DSC_0444 (2) DSC_0447 Eftersom Lisbets lägenhet ska städas ur så har jag tagit med “spara-saker” hem. Här är en ask för hårnålar.DSC_0457  I Sälen hittade jag världens sötaste lilla julefridståg. Visst är de söta som änglar.DSC_0459Hos Lisbet hittade jag även små fåglar i trä.  DSC_0468Lisa har visat hur man gör en egen ljusstake av en brödform och en ljushållare. Jag har tänt ljus i den varje dag, det är så fint.DSC_0469 Hos Lisbet finns det mycket pynt, jag älskar domherrarna och svamparna. Nu ska jag bara klura ut ett sätt att använda dem i samma arrangemang.

Vintervit!

DSC_0442

Jag provar en ny mask, för att bli snygg.
Resultatet blev inte så dåligt men det har jag inget kort på.

torsdag 16 december 2010

Jag är er nya Rachel Ray

Med det menar jag att jag ska presentera kvällens snacks!
Det blev vaniljyoghurt med halvtinade hallon och pepparkaksbitar.
Smaskens!

Ett eget rum…

Vi letar efter hus, ett stort med många rum och gärna i två våningar. Förutom sovrum och vardagsrum ska vi ha varsitt rum för våra egna prylar.
I mitt ska det givetvis finnas kläder, skor och smink men även lite möbler. Tänk vad mysigt att tjejhänga där, prova lite kläder, lyssna på gamla svenska schlagerbrudar och skvallra.
Jag planerar redan inredning fast jag inte ens har något eget rum, det är skönt att fantisera lite. Lägenheten får vi ju inte göra så mycket med, det finns ingen plats heller. Här är så himla fullt.
Men i mitt eget rum så ska det kanske finnas två 50-talsfåtöljer på varsin sida om ett litet pelarbord, bakom det en snygg 3-armad 50-talslampa med behagligt ljus.
Jag vill ha ett sminkbord med belysning och massor av plats för hårspray och ögonskugga. Lisa har en fantastisk stol i metall och grön sammet men den kommer jag aldrig att få (låna).
Dessutom så behöver jag en skitsnygg garderob och en ställning att hänga klänningarna på så de syns ordentligt.
Jag hänger på nätet och letar passande tapeter och inredningstips.
Alla som har ett eget rum är mycket mycket lyckliga och jag ska bli en av dem.

 
Bild härifrån


Bild härifrån

 
Bild härifrån


och tydligen en garderob från Lillifee.


Bild härifrån

Stekt fläsk & Löksås

Visst låter det som nåt som skulle kunna serveras på en 5-stjärnig restaurang. Fantastiskt gott!
Det är vad som serveras i mitt kök i dag.
Jag lagar mat samtidigt som jag tittar på Grinchen på datorn och funderar på juldekoration. Jag suger på julpynt, det har gått så långt att jag funderar på att ta hit Lisa så hon får pynta åt mej. På ett vis så har hon redan gjort det. Hon konstaterade krasst att jag inte hade några bra julgardiner och att min ljusstake i stora fönstret var för larvig. (hon skrattade åt min adventsljusstake oxå, precis som sin moster och mamma)
Så hon skickade med mej en porrigt röd stjärna och ett par röda gardiner med gulddetaljer, allt hänger nu i vardagsrummet och lyser med sin julighet.

fredag 10 december 2010

Stillestånd…

Lägenheten har dammat igen, bloggen står stilla, jag hänger i Sälen mest varje dag.
Och nu har jag fått någon sorts magkatarr, hela natten har jag farit runt i sängen och gnytt. Jag pratade med Peter vid 23.30 igår och var nästan hysterisk över att han åkt och lämnat mej med mina smärtor. Jag lovade honom dock att söka läkare så snabbt som möjligt.
I morse sket jag i att fara till Sälen, det får ske i morgon istället. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid. Doktorn klämde på mej och skrev ut tabletter.  Han rådde mej att äta kokt fisk… jag valde kokt kyckling. Med lite ris och en liten liten klick beasås, även om det säkerligen strider mot magkatarrsreglementet.
Nu har magen slutat göra ont så jag hoppas på att få sova i natt för i morgon far jag västerut, först till Sälen för att jobba och sen till Närsjö för att hälsa på Carola.
Toria har fyllt år och tydligen så är det barnkalas i det Perssonska hemmet, det serveras laktosfri glass. Jag hoppas man får äta laktosfri glass när man är så sliten som jag.

lördag 4 december 2010

Linda är

Jag tittade nyss in på Annas blogg och blev inspirerad att söka på mitt namn + är. Alltså Linda är och sen se vad som dyker upp.
Det första jag fick upp var
Linda är död.  Lite märkligt med tanke på att jag var på begravning igår. Men själv känner jag mej skapligt levande.
Linda är… Linda. Ja i högsta grad även om jag känner mej lite avtrubbad idag.
Linda är världens vackraste VM-fan. Vacker? Ja! VM-fan? NEJ!!!!
Linda är besatt av sitt utseende. Besatt och besatt, lite upptagen är jag väl…
Linda är en snigel. Slemmig och långsam, nej!
Linda är en av årets uppstickare. Kan de mena inom godisbranschen? Jag har planerat att sälja mest godis i Sverige i vinter.
Linda är en pålitlig blodgivare. Pålitlig på så vis att jag aldrig ger blod, kanske.
Linda är gravid. Nej bara tjock precis som vanligt och för att verkligen dementera så är jag lite mensig oxå.

fredag 3 december 2010

Det här bandet borde ni lägga på minnet!

John Henry från Piteå! Helt fantastisk bluegrass och vinnare av country-sm!

Det är snart jul och då får man sjunga…

även om man låter som en blåval med strupkatarr.

Den här kan alla nu och jag tänker sjunga den varje dag fram till jul!