söndag 28 februari 2010

Clinique

Nu har jag provat mina cliniqueprover! Det var en märklig känsla. Tvålen var jättebra, sminket bara försvann och jag blev som en bebisrumpa (inte kladdig och bajsig) men sen kom ansiktsvattnet.
Jävlar i min lilla låda vad det sved, ögonen tårades och Peter (som fick lukta på mitt ansikte) ville äta upp bomullstussen eftersom det luktade hembränt.
Mycket spännande känsla.
På Åhléns sa de att det skulle ta ca två veckor innan man kunde vara säker på resultatet. Mina prover kommer att ta slut på några dagar så jag hoppas verkligen att vi ser ett resultat innan dess.
Jag vill ju inte börja förbruka produkter för 315 kr om det inte blir bra.
Den gula krämen är verkligen fet, men tydligen inte tillräckligt fuktande så jag fick smörja efter med min vanliga ansiktskräm.
Flickorna på Åhléns sa att 3stegssystemet bara ska ses som rengöring, inte återfuktning.
Nu måste jag köpa en dagkräm OCH en nattkräm oxå.
Det är dyrt att vara kvinna. Tänk om det här RUT-avdraget kunde gälla skönhetsprodukter istället för hushållsnära tjänster.
Om man städar själv är det i alla fall gratis. All smörja kostar ju!

I kål

Jag har ägnat timmar åt internet nu och i allt mitt klickande så hittade jag en mycket rolig felstavning.
Det handlade om framkallning av film och kommentaren löd
-Det är bäst att ladda filmen i ett kålmörkt rum.
Jag menar, hur mörk är kål egentligen?

GLAD!

I dag är jag ledig, lite förkyld men LEDIG! Morgon helt utan klocka och helt utan förpliktelser.
Jag har varit till Mora och gjort slut på pengar, men det blev skapligt vettiga saker. Ett par nya Eccoskor, min gamla har varit mej trogna i tre år och lite till.


995 kr för skor i goretex med mjuk, skön sula. UNDERBART!
Sen häckade jag länge på åhléns i jakten på ansiktsrengöring. Det slutade med Clinique  3-stegssystem. Den är skitdyr så jag fick prover att börja med. Om jag inte var nöjd fick jag lämna igen lådan som jag köpt.
Om det är nån som har något positivt eller negativt att säga om Clinique, säg det NU!!
Peter fick en rosa duschpuff eftersom han gillar rosa så mycket.
Inne på Åhléns så hittade jag en vårjacka, precis en som som jag tänkt mej. Lite lång med snörning under tuttarna och med stora fickor. Precis en sån hängde i tjockisrutan! Jag provade och den passade perfekt. Men som vanligt så hängde jag tillbaka den för att fundera på det hela.
Jag gick till Burgers, väl där berättade jag för Anna-Karie om jackan. Hon sa till på skarpen!
-Köp den!
Så det gjorde jag. Och gissa vad, jag är jätteglad för det!

Dessutom är jag i kameraköpartagen. Sandra (niotillfembloggaren) har en Diana och jag är helt såld på de skitromantiska bilder som hon tar med den.
Det är alltså en analog, plastig kamera med mycket få inställningar. Den tar ganska kassa kort men som blir helt fantastiska på sitt eget sätt.
500 kr kostar den på kaffebrus.se

fredag 26 februari 2010

Min bästa är sönder.

Jag vet att många har sett den för jag har fått många komplimanger för den men nu är den trasig och för liten.
Min bästa finaste klänning har gett upp.
Tuttarna blev för stora och spräckte både tyget och dragkedjan.
Lena Sytråd bytte dragkedja men vad hjälpte det, den nya gick åt skogen den med.
Nu har jag tänkt ut en strategi! Den gamla klänningen ska sprättas sönder och användas som mönster till en ny klänning. Samma modell, lite större kring tuttarna och i ett härligt tyg.
Bra va!

081003

Vårens intåg i mitt hjärta!

Det får snöa hur mycket det vill, jag skiter i det. Ty jag har skådat vårsol och hört småfåglarna kvitterikvittra i tallarna på gården.
Om man är som jag och känner skillnad på vinterluft och vårluft så har man redan känt förändringen. Det är på väg mot vår!
Vinterns karga luft, torr och lite hård har bytts ut mot aningens mjukare luft.
Som fuktig bomull istället för strävt toapapper.
Dessutom har vårljuset kommit, klart gult istället för skarpt vitt. Otroligt härligt.
Nu längtar jag intensivt efter vår och grus. Till råga på allt så har jag och Carola P planerat att dricka öl utanför Nordea bara vädret tillåter. Det lär väl bli vi och Doktor Ås. Men jag längtar i alla fall, jag får väl ta på mej min lila basker för att matcha hans röda.

tisdag 23 februari 2010

Klipp!

Jag tog mod till mej och ringde frissan, så på torsdag ska jag friseras. Det ska bli så satigt skönt. Jag ser numera ut som ett gutefår.

Det är egentligen meningen att jag ska diska nu men jag tappade liksom lusten. Jag har nästan klarat av allt kletigt som stod i diskhon men när jag hade några kladdiga kastruller kvar ropade datorn högt på mej och jag fick lov att släppa allt jag hade för händer.
Jag längtar ständigt till våren och resorna som ska bli av när snön försvunnit till fördel för torr asfalt och grus. Vårgrus är bland det bästa jag vet.
Men tyvärr så tillbringas allt för lite av min vuxna tid på en parkering hängande över en bil och pladdrandes med kompisar samtidigt som gruset luktar så där som det bara gör på våren.
Jag måste nog uppsöka en asfaltsfläck när våren kommer.
Nå ja, till Prag ska jag i alla fall. Det är nu bara två månader kvar, jag har redan börjat planera vad jag ska packa (ångrar lite att jag ska dela väska med Peter), vad jag vill se, hur många öl jag ska hinna med att dricka.
Men jag hoppas att det finns plats för en fin klänning i väskan, jag är så sjukligt trött på att flänga runt i fula jobbrallor.
Det finns inget förskönande med blåkläders arbetskläder, de är jättepraktiskt visst! Men de gör inget för figuren!
Dessutom vill jag lukta parfym och inte gammalt socker.

söndag 21 februari 2010

Den lediga dagen!

I dag är jag LEDIG! Jag har ätit panna cotta i sängen och tittat på film, jag vägrar klä på mej och jag tänker inte åka bil.
Men jag ska nog köpa tulpaner, bada fötterna och göra lite lite fint hemma.

Jag var på 4-årskalas i går, födelsedagsbarnet fick en bok av mej och jag fick tacos och blågul tårta. Jag hade med mej min nya rolliecord men jag dubbelexponerade en bild och jag tror att jag missade lite på ljuset eftersom jag inte hade med mej nån ljusmätare. Jag vet inte om jag någonsin kommer att bli en mästerfotograf.

onsdag 17 februari 2010

Flerspråkig?

Jag är lite ledsen över att jag inte dalskar, jag förstår det hjälpligt och kan säga några ord men mer är det inte.
Hemma har föräldrarna aldrig dalskat med mej och inte heller med varandra.  Men de är ju från två olika kommuner så det är väl inte så konstigt heller.
Så det är tur att det finns internet. För här finns till och med orsamål. Passa på och lyssna lite.
Hur mycket förstår du? (utan att titta i facit)

http://www.dalmalsakademin.se/

Klicka på “klicka och lyssna” och välj sen orsa i listan. Passa på att lyssna på älvdalskan oxå.
Jag höjer ett varningens finger, det är dåligt inspelat.

Armhålsprutt…

Jag jobbar mest, fortfarande! Fast i dag har jag slutat tidigt och den överblivna tiden nyttjade jag väl.
Jag matade fiskar på facebook, jag sådde jordgubbar på facebook och sen åt jag några kakor som jag fick av Carola (det sista var i verkliga världen).

Till slut fick jag lov att ta reda på tvätten, diska och använda den nya optiksprayen på tv och datorn. Den är till för att göra rent (vilket var tur för tvn var syndigt dammig) och ta bort statisk elektricitet.

I går kom det ett paket från Thailand, det innehöll en rosa klänning med blommor på. Romantiskt va?!
Tyvärr råkade jag sabba öglorna som gör att man kan ta bort axelbanden, nu söker jag någon som kan ta bort resterna av de gamla öglorna och sy på nya.
Finns det nån tillgänglig händig människa med symaskin?

Jag tycker att alla ♥ dag är lite av ett försäljningsknep (har jag blivit gammal och cynisk? JA!) Men Peter gav mej en present i förra veckan i alla fall. En rolliecord från tidigt 50-tal! För er som inte vet vad en rolliecord är så kan jag berätta att det är en kamera.  En sån analog med film alltså. Jag har knäppt ur en rulle (8 bilder) och har redan sabbat två bilder på den nya rullen och tagit en bild.
Jag såg en dokumentär om en kvinnlig fotograf och blev alldeles betagen och nu vill jag bli som hon.
Är det någon som kan tänka sej att vara med på bild, säg till!
Fast jag söker inga Top model-modeller som suger in kinderna och ser förbannade ut. Jag söker verkliga människor i verkliga livet. Om det gick att locka ut mina grannar så skulle jag göra det och fota dem. Jag vill dokumentera människor.
Det låter väl bra eller hur!?

söndag 7 februari 2010

Den perfekta kanelbullen

När jag vill öppna café så tyckte min syster att jag skulle undvika jättebullar och “kakor stora som spyor”.
Och nu har i alla fall en sak blivit verklig, den perfekta kanelbullen. Jag tyckte att den såg lite platt ut när jag stoppade in den i ugnen men sen kom den ut och såg ut så här.

DSC_0345DSC_0347Dock är den mycket finare på riktigt!  

Det finns inget som P1.

Jag älskar P1, det finns såna sköna pratprogram. Alla som känner till mina radiovanor vet att jag hatar Megapol och Rix FM och att jag inte äger någon radio.
Eller vi har en radio men den är från 50-talet och brummar väldigt elektriskt så jag törs inte ha den igång för ens Trond tittat lite på den.
Jag nyttjar datorn och www.sr.se. Det finns en funktion som heter “Lyssna igen”, den ÄLSKAR jag.
Det finns 1000 program att lyssna på helt utan reklam och en skrikande Adam Alsing.
Min känsla för radio har jag skaffat mej under mina taxiår. I några år lyssnade jag på 104.6, men tröttnade och bytte till 106.8. Under den tiden var det Jesse, Logna och Martina på morgnarna, när de slutade så gav även jag upp.
Jag bytte till P3 och fick även där Martina men då tillsammans med Olle. Det höll i ca ett år.
När jag inte orkade höra mer så blev det till slut P1. Det är där jag är nu.
Ingen reklam, inga skrik, inget onödigt och osammanhängande babbel utan samtal, utbildning och åsikter.
I ♥ IT!

Och prata inte ens om Mora Närradio (ta inte illa upp) eller Radio Dalarna (kan inte), jag klarar inte av att höra när Hulda 93 år och pratsugen ringer in utan att ha något att säga.
Så förlåt Noppi och Jon Norberg, men det är inte min kopp kaffe.

Den här radiobristen har jag planerat att lösa med en Roberts Radio. Det är en nytillverkning av en radio från 60-talet, samma sak fast med bättre ljud. Dessutom finns den i underbara färger och mönster. Dock kostar den ca 2100 kr.
Jag har hittat den på en butik i Sälen, jag har blivit lovad 10% rabatt eftersom jag jobbar i Sälen.
Hur berättigar man ett köp av en svindyr radio?

Snurrig smaskig smoothie

Jag är så tjurig och morgontrött, hela världen är emot mej och ingen älskar mej. Så är det även när jag fått sovmorgon och borde vara glad. Stadig frukost är inte att tänka på så det blir smoothies, nästan jämt. Jag brukar ha hallon, blåbär, grädde, mjölk, honung och linfrö men inte i dag.

På Ica Maxi fanns det smoothiefrukt, fyra små påsar i en stor påse. Banan, mango och ananas! Jag köpte den. Jag har oxå god morgon juice, fast jag gillar Brämhults bättre…DSC_0299 Jag blandar frukt och juice i mixernDSC_0306 Jag har i två matskedar linfrön för tarmfunktionen.DSC_0310 Sen mixar jag alltsammans.DSC_0312Sen blir det något som ser ut som gallspya med myror men som smakar solsken och sommar.DSC_0317

Känsliga mornar micrar jag frukten innan jag mixar den men i dag är jag iskall!

lördag 6 februari 2010

Bettans bästa broiler

I dag har jag ätit kyckling! Jag fick recept av Bettan, men jag hade ingen soya så det fick bli paprika istället. Hur det bytet gick ihop vet jag inte riktigt.
Men det blev både fint och gott, dessutom blev jag mätt och det finns kvar till lunch i morgon. 
 DSC_0275Man steker lagom stora kycklingbitarDSC_0285kryddar med salt och svartpepparDSC_0278 sen skär man upp paprikaDSC_0279 och purjolök, grova bitarDSC_0280till det här behöver man hönsbuljong, sambal oelek, vispgrädde och creme fraiche och vatten.DSC_0289 vatten, buljongtärning och sambal i stekpannan, koka ihopDSC_0286tills det blir fint.DSC_0292sen ska 2 dl cf och 1 dl grädde i pannan tillsammans med lite grönsaker. Koka i fem minuter.DSC_0295     Till det är åt jag couscous, mumma!DSC_0293   Så är fint blev det i skålen. Den är förresten ny, turkos och kommer från IKEA!DSC_0296

Carola H köpte lite godis åt mej en dag, en påse med bara snöbollar (heter de så?) I påsen bland allt godis hittade jag en liten liten snögubbe.  Här vilar han sej mot mina paprikor.DSC_0268

fredag 5 februari 2010

Jag är sannerligen trött

Supertrött, ständigt. Egentligen är det inte meningen att jag ska sitta här och plira, det är meningen att jag ska ligga på knä och skura badrumsgolvet med klorin. Men fiskarna på fejjan behövde mat, jag behövde sitta, jag behövde klä av mej så jag satte mej.
Och nu kommer jag inte upp.
I morgon är det jobb igen, lasta godis i Lindvallen. Ständigt Lindvallen..
Men de börjar mjukna där och bli trevligare så nu är jag i alla fall inte rädd för personalen längre. Till och med han som jag kallar “Attitydproblemet” har börjat anta mänskliga former.
Jag jobbar så mycket att jag inte har nåt att blogga om förutom jobb.
För att få hjärnan att stretcha lite så försökte jag skriva en liten novell igår, men det blev krystat som alltid när jag försöker skriva något planerat. Det blir bäst i bloggen där hjärnan bara rullar på.

Just nu vill jag åka till Stockholm och driva runt, fota och fundera. Jag vill att min kamera ska gå varm, i dag har den frusit i bilen. Peter tyckte att jag skulle fota barn i skidbacken men jag vet inte hur föräldrarna tar sånt. Tror de att jag tar pedofilbilder?

Jag har fått en finne på näsan oxå, en så kallad “innebrännare”. Den kommer aldrig att bli nån finne man kan klämma utan mest något ömt, rött och fult. Jag hatar såna finnar! Jag gillar den sorten som är proppfull med var, som man knappt behöver peta på innan den exploderar.

Varje dag tänker jag på Prag, hur fint och skönt det ska bli. Att jag ska få se skelettkyrkan och att jag ska få dricka öl när det passar sej. Inte för att jag är alkis utan för att mitt liv just nu inte innehåller någon alkohol alls. Det är ju helt meningslöst att dricka något när veckans enda lediga dag är söndag. Jag vill inte förstöra den med bakfylla.
Och apropå fylla så är facebook väldigt fyllt av fylla på fredagar och lördagar, jag har nu i flera veckors tid uppmärksammat en bekant som dricker varje helg. Det är öl hit och cider dit. Om man dricker varje helg både fredag och lördag, hur lång tid tar det innan man klassas som alkis?
Jag blir ganska orolig när vänner/bekanta säger att de inte ska dricka på ett tag, ha en vit månad osv.  Det måste ju innebära att man har problem i grund och botten.
Det är ännu värre när de efter en vecka bryter det hela när de blir bjudna på fest eller någon tittat in och haft öl med sej.
Måste man dricka? Är det så djupt rotat i sällskapslivet?
Eller är det jag som överreagerar eftersom jag oftast är nykter på helgerna?