torsdag 31 december 2009

Grått nytt hår!

Nyårsångest som vanligt, det ska vara mat, kläder,smink och ROLIGT! Det här börjar mer och mer kännas som amatörernas afton, en kväll då alla MÅSTE fira.
Jag ska alltså på fest i kväll och för varje timme så känns det mer och mer som mitt julklappsmonopol vore kvällens höjdpunkt.
Men jag har köpt ingredienser till sallad som jag ska ta med, jag har planerat kläder och funderat på hur håret ska se ut.

Så vi hoppas på en trevlig kväll…

tisdag 29 december 2009

Kära bloggläsare

Jag har varit urdålig på att blogga på ett tag men jag har ett nytt jobb som verkligen suger musten ur mej. Borta mer än 12 timmar varje dag, 100 telefonsamtal att ringa, varor som inte kommer och faxar som inte fattar vad jag vill.

Men en liten rolig sak kan jag bjuda på. När jag och Peter öppnade julklapparna mitt under Kalle Anka så valde jag ett litet litet paket som visade sej innehålla Miss Dior Cherie Leau. Jag började grina givetvis och Peter som just tagit en klunk kaffe började fnissa vilket resulterade att han blåste ut både snor och kaffe genom näsan.

söndag 20 december 2009

Jag vill vara som Annika Lantz

Eller rättare sagt så vill jag ha en egen signaturmelodi. Tänk vad upplyftande att varje gång man kom in i ett rum eller ännu hellre i ett sällskap och ens egen signaturmelodi spelades.
Tro hur min skulle låta?

lördag 19 december 2009

Ytterst besviken.

I kväll är det final på dansbandskampen och jag är hemma och jobbar. Peter visste att jag skulle jobba men jag kunde ha bytt bort det. Och jag trodde att det inte gick att ordna hotellrum till mej. I går fick jag veta att ALLA de andra fruarna skulle följa.
Det fanns hotellrum!!
Så nu sitter jag här och får se allt på tv…

fredag 18 december 2009

Att vara sambo

är lite speciellt, i alla fall i den här familjen. Som i dag…

Hela min dag har varit godis, godis och godis (lite nötter oxå). Jag har superont i höger häl, som alltid efter en lång arbetsdag. På vänster fot har jag haft min stegräknare, jag missade att ta på den innan jag gick in i första butiken men när dagen var över hade den ändå fått ihop 7400 steg.
Ute har det varit mellan 25 och 32 grader kallt, bilen har varit som en isbit även om motorvärmaren hade fungerat i morse, hela Sälen är fullt av göteborgare, skåningar, stockholmare, danskar och kanske holländare.
Hela jag var alltså segare än månadsgammal kola när jag kom hem. När jag öppnade dörren hör jag ljudbok på hög volym, lägenheten luktar bacon och lite tvål. För att inte störa Peter i lyssnandet och lagandet tar jag med mej min post in på toa.
Jag bajsar och läser amelia i lugn och ro, precis när jag lägger ifrån mej tidningen och tar tag i toapappret öppnas toadörren och utanför står Peter och undrar om jag vill ha spagetti eller gnocci till middag…

tisdag 15 december 2009

Till salu!

Jag köpte en skjorta/blus/top av en tjej på nätet. Jag hade tittat på den på Kappahl men inte köpt den, när jag ville ha den var den slut.
Så jag blev jätteglad när jag hittade den på nätet i strl 46. Problemet var att jag glömde att jag har 46/48 i midjan och 50/52 över tuttarna.
Nu hänger den här obrukad och till salu.

Alltså strl 46, tight i midjan och antagligen lite luftigare över tuttarna om man inte är byggd som jag (bystmått 117 cm).

Pris: 100 kr + frakt

DSC_0097

lördag 12 december 2009

Inta Ruka

En bild

Jag har nyss sett en dokumentär som Inta Ruka och jag blev så inspirerad. Det bara bubblar i mej av fotolust. Men jag har ingen att knäppa på.
Jag behöver nån som inte tänker sätta händerna för ansiktet, som inte gör sej till, stirrar och suger in kinderna.
Egentligen så borde jag bara överraska folk men det ger nog inte
heller det resultat jag söker.
Jag är så sugen att jobba lite med min analoga konica men hur och när???
Ikväll är jag bjuden på fest och jag funderar på att gå men bara för att fota. Men festen kommer nog inte att bli snygg, festen kommer nog att bli väldigt mycket fylla bara. Och på fylla vill jag inte ha kort, tror jag.
Cafébilder i snyggt ljus med människor som umgås avslappnat, människor som pratar, människor som inte tittar på mej, människor som tittar rakt på mej.
Korta skärpedjup, lite murriga färger men klara ansikten.
Så vill jag ha det så ställ upp och var lite modell.

Ägg

Full som ett, jajamän! Sov nu, jajamän. Eller kanske lite film först.

Wysteriia, tack det var roligt!

torsdag 10 december 2009

Åhh äntligen!

Den här låten har plågat mej sen förra veckan! Då trodde jag att de spelat den på radio. I dag insåg jag att Ica Tandådalen hade spelat samma julskiva i åtminstone en vecka nu.
Med hjälp av lite tankearbete så klurade jag ut vilken skiva det var och här är låten!

Pixiboken

Jag hade pixiböcker när jag var liten och jag tror att jag älskade dem. Den jag minns speciellt var den om nån som gick vilse eller om det var rymde. Små gula björnar eller kanske det var hundar och en gick bort sej. Tänk att man kan minnas en sån enkel historia.
Jag hade en som handlade om julen oxå. En familj och deras julbestyr. Jag hittade den boken som tonåring eller vuxen och blev alldeles varm.
Det är nästan så jag önskar att jag hade min barndoms pixiböcker i en låda under sängen så jag kunde ta fram dem och titta i dem nån gång.

måndag 7 december 2009

Julklappstips!

Ett fotoalbum i vikmodell, mitt kommer från Åhléns och kostade 30 kr på rean.
Jag gjorde en sida med vår semester i svart/vitt och sommarbilder i färg på den andra.

DSC_0066DSC_0067DSC_0069DSC_0070DSC_0071

Bing Crossby & The Andrews sisters

I “Ett päron till farsa firar jul” spelas den här låten, jag visste faktiskt inte ens att det var TAS! Men trevlig är den.

Och den här spelas i slutet av “tomten är far till alla barnen”.

Kan man låta bli att älska The Andrews sisters?

Nästa julsång

Sjung med!!!

Just D

I år känner jag mej riktigt julig men jag har svårt att hitta julmusik som faller mej på läppen. Men Just D får man ju aldrig nog av.
Tydligen så ligger Adolphson & Falk med som andra låt, men den är bra den oxå.

Blir du upprörd?

I går bakade jag ganska fula men goda lussekatter, saffranet kostade 33 kr för ett ½ gram. Det kändes som att köpa heroin.
En gång för inte så länge sen frågade jag en heroinist vad heroin kostade. Ca 500 kr för 0.2 gram, blev svaret.
Jag vet inte vad jag ska med informationen till men det känns bra att veta.

Men det är varken heroin, baklust eller saffran som är på tapeten i dag. I helgen har jag sett “Dance your ass off”, det var mycket intressant. Samtidigt så var det lite synd att det handlade om att gå ner i vikt. Det hade varit skönare om det bara handlade om feta som dansar. För de var jävligt duktiga på att just dansa. Det är skönt att kroppsform inte spelar någon roll ibland.
Jag har en vag aning om att programmet provocerar fetthatare i samma utsträckning som överviktiga blir glada att se andra feta rocka i tv. Fast det finns säkert överviktiga som retar sej på det oxå.
Så i dag blir det fetterapi!

     

lördag 5 december 2009

Lussekatter…

I morgon ska jag baka lussekatter med kesella. Det är nog 700 år sen jag bakade lussekatter sist. Kesella har jag aldrig brukat alls förut. Så det är bäst att ni håller tummarna och det är tur att det är bulldeg och inte sprängdeg.
Jag är så otålig när det gäller jäsningen. Stirrar lite på bakduken, lyfter lite, petar lite, kommer på att degen ska ha det stilla och varmt, låter degen vara i 10 minuter och sen är jag tillbaka igen.


Katterna på bilden är inte mina, de har jag lånat från den här bloggen.

fredag 4 december 2009

Snö och 2 grader kallt.

Jag har varit jättelat med bloggen men aktiv på jobbet. Det är godis och nötter överallt. De lägger till butiker hela tiden!
Hoppas jag klarar av att hålla ordning på allt.

Dessutom fick jag anställningsavtalet från Privab igår, jag trodde att det skulle stå 091124-100425 under anställningsform men det står “TILLSVIDARE”.
Jag är skitnervös att de ska ringa och säga att de skrivit fel och samtidigt så är jag jätteglad för det innebär att jag har fast jobb.

Bilen har gått sönder lite grann. Motorvärmaren verkar ha fått en knäpp för igår när jag skulle ha bilen så var den genomfrusen. Så jag provade att ställa om klockan på stolpen och sätta i sladden. Säkringen i stolpen slog i från direkt! Flera gånger och i två olika uttag. Antagligen så har nån säkring gått i bilen.
Jag blir lite arg!

I kväll ska jag till Grönklitt med pappa och mormor. Vi ska se min morbror och hans fru i Snöglitter. Jag ska snygga till mej rejält tänkte jag.

tisdag 1 december 2009

I ♥ cocillana

Jag har suttit i telefonkö i lite drygt 3 mil (mora-wedde) för att komma över lite hostmedicin. Min hosta är bland det otäckaste jag kan råka ut för nämligen.
Andra barn var öronbarn, jag var ett halsbarn. Ständigt drabbad av halsfluss och hosta.
Den svullna halsen är numera borta men hostan kommer så snart jag blir förkyld. Jag hostar gärna tills jag spyr.
Men i dag har jag fått cocillana! Jag tog 20 ml direkt och  efter ett tag började jag fundera på varför mina ben kändes så tunga. Sen blev armarna tunga och nu är jag lite luddig i skallen. Men det är bara morfinet som verkar.
Det är nog jag som är Moffegreven.